Udruga invalida rada Virovitica i ostalih osoba s invaliditetom svoj rad temelji na pomoći starijima

Udruga invalida rada i ostalih osoba s invaliditetom Virovitica danas (četvrtak) je održala sjednicu sa dnevnim redom koji se sastojao od tri točke. Usvajanje Pravilnika o radu, projekti udruge te razne aktivnosti bile su teme o kojima je raspravljao Upravni odbor ove udruge koja broji 160-ak članova. Poznato je da Udruga invalida rada vodi mnoge projekte i zaposlila je mnoge radnike, njih 14, u prethodnom vremenu, što preko Javnih radova i Ministarstva demografije, obitelji i mladih i socijalne politike te sada preko Nacionalne zaklade. Udruga se trudi preko projekata zaposliti nekoga radi lakšeg funkcioniranja jer, kako kaže predsjednica Udruge M. Kelečić, na osnovi volonterskog rada se ne može toliko raditi.

– Pošto smo mi udruga starije životne dobi, okrenuli smo se pomoći starijim osobama. Najgore je kad netko ostari i nitko više ne pita za njega. Ima ljudi koji možda i imaju novca ali si ne mogu otići kupiti namirnice ili podići lijekove u ljekarni. Upravo zato mi kroz svoje projekte i programe želimo zaposliti nekoga tko će obilaziti starije ljude i pomagati im, odvesti ih u neku ustanovu ako treba – kaže Marija Kelečić koja je i sama volonterka te radi sa srcem i zadovoljstvo joj je pomagati ljudima.

Osim usluga pomoći svojim članovima, Udruga organizira i zabavne i kreativne sadržaje za svoje korisnike kao što su kreativne radionice, športske aktivnosti te odlasci na izlete. (www.icv.hr, ea)