Novoupisanim drvodjeljskim tehničarima, VPŽ daje mjesečnu stipendiju i besplatne udžbenike, a drvoprerađivačke tvrtke će dodati od 500 do 1000 kuna

Novoupisanim drvodjeljskim tehničarima, Virovitičko-podravska županija daje mjesečnu stipendiju od 500 kuna kroz deset mjeseci i besplatne udžbenike u vrijednosti 1.500 kuna. Naravno, uvjet da dobiju 500 kuna županijske stipendije je da se jave na javni poziv koji se može vidjeti OVDJE.

Ove godine u prvi razred za drvodjeljskog tehničara u Tehničkoj školi Virovitica, nakon dvogodišnje pauze, jer nije bilo interesa za upis, upisano je 20 učenika. Sastanak u Sali za sastanke Virovitičko-podravske županije, sazvan je na inicijativu Županije i Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu VPŽ, a uz predsjedavanje pročelnice Vesne Šerepac, te nazočnost predstavnika županijskih tvrtki iz drvoprerađivačkog sektora i ravnatelja Tehničke škole Virovitica Ivana Kućana.

IMG 2481– Zahvaljujem se i Virovitičko-podravskoj županiji, nadležnom Ministarstvu, kao i HGK ŽK Virovitica, koji su svi, uz pomoć Tehničke škole, a uz interes naših tvrtki koje se bave drvoprerađivačkom proizvodnjom, pomogli da se, nakon dvogodišnje pauze, upiše 20 učenika u prvi razred za drvodjeljskog tehničara, za što je ove godine, s obzirom na stipendije i besplatne udžbenike, bio iznimno velik interes – naglasio je Kućan.

Ove godine je tako u prvi razred upisano 20 učenika, od kojih je njih devet djevojaka. Prema riječima ravnatelja Tehničke škole, Ivana Kućana svi novoupisani učenici su iz osnovne škole došli s “minimalno vrlo dobrim prosjekom”. Predstavnici drvoprerađivača, iskazali su zadovoljstvo, te istaknuli kako će i oni učenicima dati stipendiju, koja će se kretati od 500 do 1.000 kuna, a da će se u idućih tjedan dana iskristalizirati uvjeti po kojima će učenici dobivati navedena sredstva, ali je prvenstveni cilj, da školovani srednjoškolci nastave raditi na području Virovitičko-podravske županije, razvijajući, ovu iznimno važnu gospodarsku granu.

(www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content