POVELJA ZAHVALNOSTI Plivački klub Orahovica u samo tri godine djelovanja stvorio sjajne sportaše koji polučuju vrhunske rezultate

Virovitičko-podravska županija ove je godine u sklopu obilježavanja svoga dana dodijelila nagradu za sportske rezultate Plivačkom klubu ‘’Orahovica’’. Plivački klub ‘’Orahovica’’ od svoga osnivanja, 2016. godine, naporno radi na razvoju kompletnog sporta u gradu i županiji. Pokazao se i dokazao kao odličan organizator sportskih manifestacija kao što su Olimpijski dan, Papuk Extreme Challenge čiji su začetnik, a svoju sposobnost potvrdili su i kao organizatori i sudionici humanitarnih akcija na području grada i okolice.

U samo tri godine djelovanja Plivački klub ‘’Orahovica’’ stvorio je sjajne sportaše koji polučuju vrhunske rezultate na državnoj, europskoj i svjetskoj razini kao što su briljantni mladi Lana Marinić, Borna Katić i Marko Varga, ali i niz drugih odličnih sportaša. Klub konstantno broji 100 i više članova, a zanimanje novih je sve veće. Ipak, glavni problem su za sada satnice jer prostor, odnosno bazen je premalen da bi primio sve one koji žele naučiti plivati. U Klubu ustraju i pokušavaju sve primiti i obuku neplivača odraditi na najvećoj mogućoj razini. Nagrada Županije je dokaz i potvrda njihovog vrijednog rada.

– Nama je prva i jedina želja promocija i popularizacija sporta među mladima. Dakle, ne samo plivanja nego sporta uopće. Plivanje je, naravno, broj jedan jer smo svjesni da je Slavonija prepuna neplivača i želimo što je više moguće obučiti djecu i mlade plivanju kao jednom od najkorisnijih i najzdravijih sportova. Zahvaljujemo Županiji koja je prepoznala naš rad, a ova nagrada nam je samo još jedan ogroman motiv više da nastavimo dalje još bolje, više i jače – kaže predsjednik i trener PK Orahovica Nikola Borić. (www.icv.hr, vg)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content