SAMUEL SPUDIĆ OTIŠAO S VEGEŠKE! Novi trener Virovitice je iskusni Vjekoslav Vučeta

U protekla dva kola 3. HNL Sjever nogometaši Virovitice nanizali su dva visoka poraza. Prvo su izgubili u Svetom Martinu na Muri od Poleta 7:0, a zatim na svom terenu od varaždinskog Varteksa 4:1. Trebalo je nešto učiniti da se igrači probude.

Dosadašnji trener Samuel Spudić osjećao se “krivim” pa je upravi kluba ponudio ostavku.

-Dobro smo trenirali, ali na utakmicama nismo postizali očekivane rezultate. Trebalo je nešto učiniti, da se momčad trgne, pa sam ponudio ostavku. Napuštam ekipu koja je dobro utrenirana i vjerujem da moj nasljednik neće imati većih problema. Trebao im je psihološki šok. Želim im puno uspjeha – rekao nam je dosadašnji trener Spudić.

Uprava Kluba prihvatila je trenerovu ostavku i krenula u potragu za novim rješenjem na klupi. U Klubu se zahvaljuju dosadašnjem treneru i žele mu puno uspjeha u daljnjoj karijeri.

Predsjednik Damir Pervan i tajnik Michael Mikolčić nakon gotovo dvodnevne potrage našli su adekvatno rješenje u susjednoj županiji. Na klupu seniorske momčadi Virovitice dolazi Vjekoslav Vučeta.

Vučeta, inače profesor tjelesne i zdravstvene kulture, koji ne radi u struci, već radi u jednoj osiguravajućoj kući, nakon dugogodišnje igračke karijere u Podravcu iz Virja prihvatio se trenerskog poziva. Počeo je raditi s mlađim uzrastima. Vrlo brzo je preuzeo prvu momčad s kojom je postigao odlične rezultate. Uz Podravac, Vučeta je dvije sezone trenirao Kalinovac. Jednu sezonu vodio je Pitomaču, a jednu je bio trener u Saudijskoj Arabiji. Svagdje, gdje je radio bio je poznat po čvrstoj muškoj igri u kojoj je svaki duel bitan.

-Završetkom prošle sezone očekivao sam da ću se malo odmoriti do proljeća, ali sam dobio ponudu Virovitice koju sam prihvatio. Ovo je Klub s velikom tradicijom. Imamo kvalitetan mladi sastav, dobro utreniran, s kojim očekujem da se možemo plasirati u sredinu tablice. Većini ekipa možemo biti al pari. S dijelom protivnika ćemo imati više, a s drugima manje problema. Očekujem rezultatski iskorak – najavio je novi trener Virovitice Vučeta.

Novi trener momčad će preuzeti u četvrtak, 26. rujna, a već u subotu, 29. rujna ima “vatreno krštenje” s novim klubom na gostovanju u Križevcima kod domaćeg Radnika.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content