Učenici i profesori virovitičke Gimnazije Petra Preradovića sudjelovali u obilježavanju 28. obljetnici oslobođenja Virovitičke vojarne

Ostvarivši izvrsnu suradnju s braniteljskim udrugama, Gimnazija Petra Preradovića je u utorak, 17. rujna sudjelovala u obilježavanju Dana oslobođenja grada Virovitice, odnosno 28. obljetnici oslobođenja Virovitičke vojarne.

Predstavnici škole, ravnatelj, profesor Kristijan Gostimir i profesorice Ana Novosel Grgić i Maja Tkalčec sudjelovali su na svetoj misi za sve poginule branitelje u crkvi sv. Roka te položili vijence na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima na Gradskom groblju u Virovitici.

FB IMG 1568817645007

Na prostoru Športskog centra Vegeška u Virovitici gimnazijski zbor pod vodstvom profesorice Vanje Stamenić izveo je himnu, a pjesmu Slušaj zemlju uz pratnju učenika Tene Labuhar, 4.a i Roberta Trupinovića 3.c izvela je učenica 4.a razreda Gabriela Šipek. Pjesmu autora Nenada Marinca je 2016. godine Gabriela Šipek izvela premijerno na festivalu Kukuriček.

Za učenike Gimnazije su u školi održana predavanja o virovitičkim ratnim pobjedama, a u prostoru škole postavljen je i izrađeni plakat s temom Dana oslobođenja građa Virovitice i Virovitičke vojarne.

(gimnazija-ppreradovica-vt.skole.hr)[g-gallery gid=”551429″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content