Udruga S.O.S. Virovitica predstavila program pružanja pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela

U sklopu programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela”, danas (četvrtak) „ispod sata“ održana je javna akcija udruge S.O.S. Virovitica. Cilj ove akcije koja se provodi u sklopu programa financiranog od strane Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske jest podići razinu znanja, vještina i kompetencija predstavnika organizacija civilnog društva za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela.

Udruga ovaj program, čiji je nositeljica Ženska soba provodi na području Virovitičko-podravske županije, u partnerstvu sa deset organizacija civilnog društva na području 13 županija Republike Hrvatske na kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima pri sudovima.
IMG 20190912 100827 1

-U sklopu programa “Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela” u Udruzi S.O.S Virovitica, jednoj od partnerskih organizacija na programu, svim žrtvama i svjedocima kaznenih djela ponuđena je pomoć u vidu besplatnih usluge emocionalne podrške, tehničkih i praktičnih informacija te informacija o pravima kao i psihološko i pravno savjetovanje, pratnju na sud, na državno odvjetništvo, policiju i centre za socijalnu skrb. Uz to ponuđene su i usluge u vidu podrške osobama koje nisu prijavile kazneno djelo te podrške nakon završetka sudskog postupka – ističe Snježana Paripović Gut, voditeljica programa za Virovitičko-podravsku županiju koja je pozvala sve koji su u potrebi da se obrate udruzi S.O.S Virovitica svakim radnim danom od 08 do 16 sati na telefon 033 721 500 ili mail [email protected]

Tijekom javne akcije građani su informirani putem letaka i edukativnih materijala o mogućnostima koje mogu ostvariti u okviru programa. (www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content