Završena izgradnja Poduzetničkog inkubatora u Orahovici koji će otvoriti vrata za 18 poduzetnika, obišao ga premijer Andrej Plenković

Poduzetnički inkubator u Orahovici, koji je dio projekta „Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, obišao je povodom dana Virovitičko-podravske županije, predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Uz njega, između ostalih, bili su ministri Darko Horvat, Vesna Bedeković, Marko Pavić, Josip Aladrović, Mario Banožić i Marija Vučković. Bili su tu i saborski zastupnici Tomislav Tolušić, Josip Đakić i Ana-Marija Petin, kao i domaćin, virovitičko-podravski župan Igor Andrović. S projektom je predsjednika Vlade RH upoznao Josip Hetrih, zamjenik direktorice Poduzetničkog inkubatora VPŽ.

U Poduzetničkom inkubatoru u Orahovici, mjesto će pronaći 18 poduzetnika. Inače, Virovitičko-podravskoj županiji je prema odluci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pripalo bespovratnih 20 milijuna kuna. Ukupna vrijednost projekta je oko 30 milijuna kuna. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom Virovitičko-podravske županije, Gradskom razvojnom agencijom Slatina, a uz pomoć Grada Orahovice i Općine Pitomača.

inkubator orah 2
foto: K. Toplak

Projektom Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije, s izgradnjom i obnovom, stavit će se u rad tri nova inkubatora u Orahovici, Slatini i Pitomači. U Pitomači i Orahovici, riječ je o potpuno novo izgrađenim zgradama, a u Slatini su adaptirani prostori bivšeg doma zdravlja.

U navedena tri inkubatora predviđeno je da će u punom kapacitetu biti omogućen besplatan smještaj za 48 poduzetnika jer im Virovitičko-podravska županija plaća prostor. Uz poduzetnički inkubator u Virovitici, time će Virovitičko-podravska županija imati četiri inkubatora kojim će se omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije, a kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. (vpz.hr) [g-gallery gid=”548581″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content