ČETIRI ZABILJEŽENA SLUČAJA Nepoznati banditi kombajnom uđu u polje, obave žetvu i zbrišu u nepoznato

U manje od mjesec dana zabilježena je već četvrta krađa kukuruza iz polja na području Podravine i Varaždina. Nepoznati banditi kombajnom uđu u polje, obave žetvu i zbrišu u nepoznato, piše Večernji.hr.

Novi slučaj dogodio se između 15. i 26. listopada nedaleko od Kalinovca blizu Đurđevca. Kako je u utorak javila policija, netko je kombajnom pobrao kukuruz s polja, oštetivši vlasnika za više tisuća kuna.

U ponedjeljak je pak varaždinska policija obavijestila o krađi kukuruza na području Ludbrega. Oni su primili dojavu 48-godišnjaka da mu je netko 24. listopada između mjesta Hrastovsko i Poljanec kombajnom pobrao i otuđio kukuruz.

– Visina materijalne štete iznosi oko sedam tisuća kuna. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela – naveli su u varaždinskoj policiji. To je bio već drugi slučaj krađe kukuruza na području Ludbrega. Policiji je, naime, već ranije prijavljeno i da je netko od 17. do 21. listopada na predjelu zvanom Krčevine kod Vrbanovca kombajnom pobrao i otuđio tri i pol tone kukuruza na polju 68-godišnjaka.

– Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna, a policija traga za počiniteljem – priopćili su tada iz varaždinske Policijske uprave.

Početkom listopada poljoprivredniku iz okolice Varaždina netko je ukrao 12 redova kukuruza. Oštećeni je 65-godišnjak prijavio da mu je kombajnom upao na polje i požeo kukuruz koji je zasadio.

Nesvakidašnja krađa dogodila se na poljskom predjelu zvanom Prečnica između Gornjeg Ladanja i Nove Vesi Petrijanečke zapadno od Varaždina. Nije poznato jesu li ta četiri slučaja povezana. (vecernji.hr)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content