DRAMSKI STUDIO VIROVITICA Ljubavlju prema glumi, publiku prenose u vlastite svjetove iz mašte

Kako je moguće u jednom trenu biti u Virovitici, a u drugom duboko u prašumi Amazone, okružen zvukovima životinjskog svijeta tajanstvene šume te udisati vlažni južnoamerički zrak? Lako, dovoljno je samo zatvoriti oči i prepustiti se mašti.

POTICAJ NA STVARANJE

Jer, Katarinin „posjet“ dalekoj destinaciji zapravo je dio uvodne vježbe Dramskog studija Virovitica, koji je i ove godine otvorio vrata mladim kazališnim entuzijastima. Hodanjem u krug po kazališnoj pozornici te promatrajući stvarni prostor oko sebe, ali i zamišljajući druge svjetove (stvarne ili izmišljene) mlade glumce se potiče na stvaranje. Jer njima je kazalište upravo to: svijet unutar stvarnoga, u kojemu imaju slobodu priče oživjeti.
Pod vodstvom Snježane Lančić, više od 30 polaznika osnovnoškolske i srednjoškolske dobi okuplja se jednom tjedno kako bi kroz igru savladali razne zanimljive i atraktivne oblike dramskog rada, grupnog i individualnog. Verbalno izražavanje, imaginacija, opažanje, doživljavanje, osjetilnost i izražajnost ono su na što se druženjem i zajedničkim radom potiče kod svakog polaznika.

DRAMSKI STUDIO 2 Custom

Koliko polaznicima znači ova prilika za kreativno izražavanje govori i činjenica da se neki od njih vraćaju u Dramski studio već godinama. Jedna od njih je i Nicole Dukarić, koja je članica Dramskog studija već četiri godine.

TRI NOVE JEDNOČINKE

– Krenula sam na Dramski studio na mamin nagovor. Prvo mi je to bila samo izvannastavna aktivnost, ali s vremenom sam se toliko zaljubila u glumu i ovaj svijet da bih htjela nakon srednje škole upisati Dramsku akademiju – otkriva Nicole nakon još jedne uspješne probe u kojoj se priprema za dječju predstavu. Osim djece koja sudjeluju, ovogodišnjim Dramskim studijem zadovoljna i je voditeljica Snježana Lančić.

DRAMSKI STUDIO 5 Custom
– Vidi se da interes djece postoji i to me jako raduje. Vjerojatno su gledali neke lijepe predstave u našem kazalištu, čuli da se ovdje dobro radi i da je zabavno te da mogu puno naučiti – otkriva voditeljica S. Lančić, uzbuđena zbog nadolazećih projekata ove skupine kreativaca i zaljubljenika u daske koje život znače.

Ove će se godine publici predstaviti kroz tri nove jednočinke na kojima i trenutno rade. One će se igrati prilikom podjele poklona povodom blagdana Sv. Nikole, kao poklon-predstava gradu. Također, ponovnu izvedbu doživjet će i predstava „Odabrani“, nastala prema priči i motivima iz života Karola Wojtyle.

DRAMSKI STUDIO 4 Custom

– Za predstavu „Odabrani“ postoji veliki interes, puno ljudi se zanima za ponovno prikazivanje, pa ćemo im to i omogućiti – zaključuje S. Lančić te otkriva kako će svojoj publici za sljedeće Kazališno ljeto pripremiti i jednu komičnu pustolovinu u obliku predstave. (www.icv.hr, ea)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content