FOTO Mario Pšihistal doveo Bratstvo od ponora do pobjede na Školskom vrtu protiv Omladinca iz Korije

Na Školskom vrtu u Gornjem Bazju nastavio se niz uzbudljivih i neizvjesnih utakmica. U 7. kolu 1. županijske nogometne lige gostovao je Omladinac iz Korije.

U izjednačenom prvom dijelu gosti su iskoristili dvije svoje prigode i na odmor otišli s prednošću 2:1. Omladinac je poveo u 9. minuti pogotkom Filipa Jeličića. Iskusni Valentino Ivanković je poravnao u 42. minuti, ali je svojim drugim pogotkom Filip Jeličić ponovno doveo goste u prednost.

U drugom dijelu domaća momčad jurišala je težeći preokretu. U igru je ušao najiskusniji domaći nogometaš Mario Pšihistal. Igrači Bratstva propustili su nekoliko izglednih prilika.
Pšihistal je u 69. minuti odlično iskoristio jedan ubačaj s boka i efektno pogodio gostujuću mrežu.

IMG 7708 Custom e1570436195467

Samo minutu kasnije domaća momčad ostale bez jednog od svojih najagilnijih igrača Ante Mikulića. Zbog drugog žutog kartona morao je ranije na tuširanje. Igrač manje se nije osjetio u domaćoj igri. I dalje su napadali. Napadačka igra urodila je plodom u 77. minuti. U gostujućem kaznenom prostoru nepropisno je zaustavljen Gabrijel Palčić. Dosuđen je jedanaesterac, koji je uspješno realizirao Mario Pšihistal i doveo do oduševljenja domaći dio tribine.

Do kraja gosti su pokušali doći do trećeg zgoditka, ali je domaća obrana uspješno otklonila sve njihove napade. Dvije minute prije kraja gostujući napadači su pred sobom imali prazna vrata, ali su domaći igrači uspjeli izblokirati dva njihova udarca.

U domaćem sastavu uz strijelca dva zgoditka Marija Pšihistala istakli su se mladi Gabrijel Palčić i Bruno Topolovčan, koji su svojim brzinom i vještinom tjerali gostujuću obranu na pogreške.

IMG 7682 Custom e1570436181681

-U nervoznoj utakmici s kvalitetnim protivnikom uspjeli smo napraviti preokret i zasluženo doći do vrijedna tri boda. Neki moji mlađi igrači još ne shvaćaju ozbiljnost ove lige. U idućem kolu čeka nas još jedna teška utakmica s kvalitetnim protivnikom Borovom. I tu ćemo ići na tri boda – zadovoljan postignutim bio je trener Bratstva Elvis Vinak.

Bratstvo Gornje Bazje – Omladinac Korija 3:2
Igrač utakmice: Mario Pšihistal

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”555488″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content