Inicijativu „Zasadi stablo, ne budi panj“ podržava i Grad Virovitica: U suradnji sa školama i vrtićem sadit će zaboravljene šumske voćkarice

Građansku inicijativu „Zasadi stablo, ne budi panj“, koja obuhvaća kolektivnu sadnju drveća od 25. do 27. listopada, podržat će i Grad Virovitica.

Tako će se u petak, 25. listopada, od 10,00 sati u Dječjem vrtiću Cvrčak (kod zgrade 5 u Pejačevićevoj ulici), u suradnji s Osnovnom školom Vladimir Nazor i Katoličkom osnovnom školom, saditi stare šumske sorte voćkarice koje su donacija Tehničke škole Virovitica. Konkretno, riječ je o oskorušama, a u akciju će se uključiti i učenici Tehničke škole, smjer šumar, zajedno sa svojim profesorom Dinom Davidovićem, koji će ovom prilikom djeci objasniti način sadnje stabala.

Kako ističe profesor Davidović, za sadnju su odabrane oskoruše jer se ove voćkarice još u vrijeme Marije Terezije smatralo dobrim duhom domaćinstva. Po naputku kraljice, svako je domaćinstvo trebalo imati zasađenu jednu oskorušu kako bi se spriječila glad te zbog zdravlja djece.

Inače, nakon ove akcije Grad Virovitica već od sljedećeg tjedna kreće sa sadnjom 500-tinjak sadnica stabala u skladu s planskim uređenjem grada. (virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content