MJESEC HRVATSKE KNJIGE U Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica najmlađi sudjelovali u pričaonicama i kreativnim radionicama

Tijekom manifestacije “Mjesec hrvatske knjige”, u Igraonici Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica, dosad su održane dvije pričaonice i kreativne radionice.

Ovogodišnja manifestacija posvećena je glazbi, a njezin moto je “U ritmu čitanja”. Na prvoj radionici i pričaonici održanoj 16. listopada, djeca su se upoznala sa zanimljivim instrumentima, njihovim zvucima te načinima sviranja. Druženje je započelo pričom “Leteći glasovir” autora Daria Kukića.

U Igraonici su gostovali Matej Blažević i Dorijan Molnar. Pokazali su razne udaraljke i šuškalice s kojima su djeca rado zasvirala. Djeca su vidjela kako izgleda i čula kako zvuči usna harmonika, saksofon, flauta, frula, gitara i klavir. Vesela atmosfera upotpunjena je s nekoliko dječjih pjesmica.

upoznavanje1 Custom

Sljedeća pričaonica održana je jučer (srijeda) pod nazivom “U ritmu brojalica”. Brojalica je kratka pjesmica u kojoj do izražaja dolazi ritam i melodičnost. Govor označava tekst, a pokret ruku, mjeru. Vesele su i razigrane, slogovi se lako izgovaraju pa su ih djeca s lakoćom pamtila.

Brojalice su značajne za razvijanje ritma i pokreta te za razvitak spoznajnih sposobnosti.
Ritam je popraćen pokretom ruku i pljeskanjem, lupkanjem nogama i njihanjem tijela, a korišteni su i raznovrsni instrumenti, primjerice udaraljke, zvečke i triangli.

(www.icv.hr, GKiČ Virovitica)

[g-gallery gid=”559147″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content