Policija upozorava građane: Očekuju se povećane gužve za blagdan Svih Svetih i Dušni dan, pazite kako vozite i gdje parkirate

Narednih se dana povodom nadolazećeg blagdana Svih svetih i Dušnog dana očekuju povećane gužve na prilaznim prometnicama grobljima i područjima oko njih. Stoga, iz PU virovitičko-podravske pozivaju vozače na povećan oprez prilikom prolaska prilaznih prometnica grobljima zbog brojnih parkiranih vozila uz rub prometnice i pješaka koji prelaze cestu ili se kreću uz rub ceste.

– Pri dolasku u blizinu groblja vozači se upućuju da ne parkiraju svoja vozila na mjestima na kojima nije dozvoljeno zaustavljanje i parkiranje vozila, a posebno ne na mjestima i na način da ometaju promet vozila cestom ili onemogućuju izlaz drugim vozilima na cestu – ističu iz policije.

MG 8676 1

Kako će se, ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale, veći broj ljudi uputiti na groblja pješice i pješake mole za povećani oprez pošto za većinu groblja ne postoje izgrađene pješačke staze i pješaci su se prisiljeni kretati uz rub prometnice. Posebno se pješaci upozoravaju na opasnosti prilikom prelaska prometnice i kretanja između parkiranih vozila.

– Od petka, 01. studenog će započeti i zakonska obaveza korištenja dnevnih svjetala na vozilima, odnosno na vozilima će trebati biti upaljena svjetla tijekom cijeloga dana, a ne samo noću i u uvjetima smanjene vidljivosti. Nepoštivanje ove zakonske odredbe je kažnjivo novčanom kaznom od 300 kn – podsjećaju iz policije te kažu kako će policijski službenici i nadalje, a posebno u dane predstojećih blagdana i tijekom vikenda pojačano djelovati u cilju osiguranja sigurnosti svih sudionika u prometu. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content