RAZVOJ VATROGASTVA DVD-ima Špišić Bukovica, Gradina i Suhopolje uručena nova kombi vozila

Temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, Ministarstvo poljoprivrede uručilo je preostalih 17 novih kombi vozila Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici. Među DVD-ima, koja su dobila vozila su i tri s područja Virovitičko-podravske županije, odnosno DVD-i iz Suhopolja, Špišić Bukovice i Gradine.

Svečana podjela vozila u ta tri DVD-a održala se jučer (utorak) uz nazočnost vatrogasaca, vatrogasne mladeži, predstavnika lokalne samouprave i mještana. Na svečanoj dodjeli vozila uz predstavnike DVD-a, te predsjednika Vastrogasne zajednice VPŽ Željka Palkovića i zapovjednicu Vatrogasne zajednice VPŽ Mateju Fras, vozila DVD-u Špišić Bukovica uručili su zamjenik župana VPŽ Mario Klement i načelnik Općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler. Kombi vozilo DVD-u Gradina uručio je župan VPŽ Igor Andrović i načelnik Općine Gradina Marko Ajček, a kombi vozilo DVD-u Suhopolje uručio je zamjenik župana Mario Klement i načelnik Općine Suhopolje Siniša Horvat.

S obzirom na dobivanje novog kombi vozila, DVD Gradina je svoje dosadašnje kombi vozilo uručilo DVD-u Rušani, a DVD Rušani su svoje vozilo uručili DVD-u Budakovac.

– Ovo je veliki dan za vatrogasce ova tri DVD-a- istakla je na dodjeli vozila zapovjednica Matea Fras. Kombi vozila služiti će za prijevoz vatrogasaca, ali i vatrogasne mladeži na vatrogasna natjecanja, razne edukacije i za ostale potrebe. Važna stvar je i to da su dobivanjem novih vozila, vatrogasna društva svoja dosadašnja vozila mogla uručiti drugim vatrogasnim društvima sa svoje općine, kao što je to u ovom slučaju učinila DVD Gradina i DVD Rušani. Da bi do ovoga došlo bilo je potrebno puno volje i upornosti, no na kraju se isplatilo, pa se u ime Vatrogasne zajednice VPŽ zahvaljujem svima onima koji su dali sve od sebe da dođe do ovog važnog događaja – rekla je tom prigodom zapovjednica Vatrogasne zajednice VPŽ Mateja Fras.

Uručujući ključeve kombi vozila DVD-u Gradina župan Igor Andrović podsjetio je sve nazočne na događaje koji su prethodili, a radi se o dragocjenom lobiranju tadašnjeg ministra poljoprivrede, a sadašnjeg saborskog zastupnika Tomisla Tolušića koji je zajedno sa Ministarstvom poljoprivrede dao veliki obol za pomoć vatrogastvu uopće.

– Ministarstvo poljoprivrede zajedno sa tadašnjim ministrom Tomislavom Tolušićem prepoznalo je potrebe vatrogastva, ne samo kada se radi o akcidentnim operacijama, već i o obuci najmlađih članova DVD-a kojih na svu sreću ima mnogo u našim vatrogasnim društvima i koji su garancija da će se vatrogastvo na našim prostorima i dalje razvijati – napomenuo je župan Igor Andrović. (www.icv.hr, bs)

[g-gallery gid=”554193″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content