SUBOTA UZ ATLETIKU Ovog vikenda, Atletski klub Virovitica domaćin je pojedinačnog Prvenstva Hrvatske u krosu

Atletski klub “Virovitica”, uz pomoć Hrvatskog atletskog saveza, Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i Sportske zajednice grada Virovitice u subotu, na prostorima nekadašnje virovitičke vojarne, iza hale Viroexpo, organizira pojedinačno prvenstvo Hrvatske u krosu.

– Ukazano nam je veliko povjerenje da nakon samo dvije godine postojanja organiziramo ovako veliko natjecanje, na kojemu zavisno od vremenskih prilika očekujemo između 250 i 350 natjecatelja iz svih krajeva Lijepe naše – najavio nam je događaj tajnik i trener u Klubu Hrvoje Žunec.

Prvenstvo će se održati u šest kategorija te u muškoj i ženskoj konkurenciji: limačice i limači, mlađe kadetkinje i mlađi kadeti, kadetkinje i kadeti, mlađe juniorke i mlađi juniori, juniorke i juniori te seniorke i seniori.

KROS PLAKAT mali page 001 Custom

Prvenstvo Hrvatske je ujedno izlučno natjecanje za Prvenstvo Balkana, koje se ove godine održava u Crnoj Gori, stoga se očekuje dolazak najboljih hrvatskih atletičara koji trče kros.

-Iz virovitičkog Atletskog kluba nastupit će 15 atletičara, među kojima će biti i naša najbolja predstavnica Paula Rakijašić, koja će trčati u konkurenciji juniorki. Ovim putem pozivam sve zainteresirane da dođu pogledati Prvenstvo. Prema meteorološkim najavama očekujemo lijepo vrijeme, pa će svi moći provesti ugodno popodne uz kros stazu – zaključio je Žunec.

Svečano otvaranje je u 10:45, a start prve utrke u 11 sati.

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content