Vrhunski jazz koncert ZZ QUARTET-a u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u nedjelju, 20. listopada održan je vrhunski jazz koncert ZZ QUARTET-a kojega je organizirao Centar za kulturu „Drago Britvić“.

ZZ quartet čine četiri popularna i iskusna jazz glazbenika – legendarni Adam Nussbaum na bubnjevima, Makedonac Martin Gjakonovski na kontrabasu, Talijan Simone Zanchiniji koji je jedan od najpoznatijih svjetskih inovativnih jazz harmonikaša čija su glazbena istraživanja prešla sve granice suvremene glazbe i koji često kombinira akustično i elektroničko sviranje te Zagrepčanin Ratko Zjača, jazz gitarist koji neprestano i neumorno gradi vlastiti stil i zvuk.

Kuća Petra Preradovića dobila je novo umjetničko značenje s obzirom da je ZZ Quartet 19. listopada svojim nastupom zatvorio impresivni program ovogodišnjeg izdanja festivala Jazz.hr/jesen koji se održao u dvorani Blagoje Bersa Muzičke akademije u Zagrebu. Tom prigodom Ratku Zjači uručena je nagrada HDS – Hrvatsko društvo skladatelja / Croatian Composers’ Society “Miroslav Sedak Benčič” za 2018. godinu za autorsko stvaralaštvo na području jazz glazbe.

Svi ljubitelji dobre glazbe i jazza uživali su u ovom jazz spektaklu te u ambijentu koji Kuća Petra Preradovića nudi. (www.icv.hr, dr; foto: I. Bedeković)