Završna prezentacija programa Plesne mreže Hrvatske u petak, 25. listopada u Kazalištu Virovitica

Plesna mreža Hrvatske u okviru projekta “Program razvoja publike – Pristup suvremenom plesnom djelu”, u suradnji s Kazalištem Virovitica, organizira veliko plesno događanje u petak, 25. listopada u 19:30 sati. Publika će tako moći vidjeti završnu prezentaciju programa koji je započeo u proljeće ove godine. Glavni sudionici u projektu su Gimnazija Petra Preradovića i Kulturno-umjetnički centar Virovitica.

Ova aktivnost osnovna je predispozicija za razumijevanje, razvijanja svijesti i mišljenja te kulturno osvještavanje i izražavanje poetike suvremene plesne umjetnosti.

– Cilj nam je kroz određene interpretativne alate i metodologiju detektirati, mapirati i aktualizirati potencijale plesne scene u određenim gradovima, njihove pozicije prema kulturnim institucijama, odnos prema aktualnim kulturnim politikama i uopće osviještenost njihove aktualne pozicije u sveukupnoj kulturi grada i njegovim javnim potrebama – kažu iz Plesne mreže.

U programu u petak, osim Gimnazije Petra Preradovića i Kulturno-umjetničkog centra, sudjeluju i Glazbena škola Jan Vlašimsky, KUD Virovitica i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku. Program je financiran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i ulaz je besplatan. (www.icv.hr, Kazalište Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content