Župan Igor Andrović ugostio Najuzorniju hrvatsku seosku ženu Svetlanu Bastalić: Sljedeće godine izbor se održava u Pitomači

Taj 12. listopad, Svetlana Bastalić iz Dinjevca pamtit će cijeli život. Pobjednički osmjeh ozario joj je lice u Ozlju dok je primala lentu pobjednice ovogodišnjeg državnog izbora za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu.

– Miješale su mi se emocije, bila sam sretna i ponosna – sjeća se tog dana ova majka petero djece, Ane, Lucije, Mateje, Mihaele i Ivana, koje odgaja uz supruga Matu.

Svetlani je na tituli najuzornije hrvatske seoske žene čestitao i virovitičko-podravski župan Igor Andrović, kao i zamjenik župana Marijo Klement i pročelnica Ureda župana VPŽ Jasna Abramović.

bastalic 5
Foto: K. Toplak

– Ova titula je nagrada za sav moj trud koji ulažem u društvenom životu. Prijatelji i obitelj su me nagovarali da se prijavim na izbor za najuzorniju ženu. Prijavila me je najstarija kćer, i eto, pobijedila sam. No, i nadalje mi je na prvom mjestu moja obitelj, njihova ljubav i podrška – naglasila je Svetlana Bastalić.

Svetlana uz supruga obrađuje 35 hektara zemlje. Živi u domaćinstvu u kojem su „tri generacije“ Bastalića. Radni dan im starta u zoru, završava kad je već debelo mrak.

– Obrađujemo 35 hektara pa uvijek kad treba uskočiti u pomoć, tu sam. Ni u jednom trenutku nismo požalili što smo za posao odabrali poljoprivredu bez obzira na to što nemamo ni svetka ni petka i što se svaki dan budim u pola šest i idem spavati u 11 navečer, tu su i kućanski poslovi, pisanje zadaće s djecom – istaknula je Svetlana Bastalić.

bastalic 12
Foto: K. Toplak

Svetlana aktivna je i u društvenom životu. Predsjednica je Udruge žena Dinjevac koja redovito vodi brigu o uređenju sela i društvenom životu, hobi joj je izrada goblena. Članica je i dinjevačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Posebno se na podrški zahvalila virovitičko-podravskom županu Igoru Androviću, kao i načelniku Općine Pitomača Željku Grgačiću.

– Izuzetno sam sretan i zadovoljan jer najuzornija hrvatska žena dolazi iz našeg Dinjevca, naše Pitomače i naše Virovitičko-podravske županije. Ovo je promocija našeg područja, dokaz kako u Virovitičko-podravskoj županiji postoje vrijedne i marljive žene čiji rad netko zna cijeniti – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

bastalic 8
Foto: K. Toplak

Pobjedom u Ozlju, Virovitičko-podravska županija stekla je pravo domaćinstva izbora Najuzornije hrvatske seoske žene u 2020. godini, a inače naša županija je već jednom imala pobjednicu ovog izbora, koji se ove godine održao jubilarni 20. put. Te 2012. godine, Ljubica Litrić iz Suhopolja je bila Najuzornija seoska žena Hrvatske. (www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content