FOTO Vatreni derbi na stadionu Park pripao Pitomači, Antonio Babec hat-trickom presudio bivšem klubu

Veliki županijski derbi u sklopu 13. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica na stadionu Park u Suhopolju odigrala je danas (subota) domaća momčad i Pitomača. I bio je to derbi u pravom smislu te riječi, a nedostajao je samo još poneki crveni karton kako bi priča bila “kompletna”.

Gledatelji su vidjeli čak sedam zgoditaka, pregršt lijepih poteza, a uz sedam zgoditaka i velik broj odličnih, ali neiskorištenih prilika. Zahvaljujući kiši koja je “dosađivala” od ranog jutra, kao i proteklih nekoliko dana, teren za igru bio je izuzetno težak, ali na kraju ova utakmica opravdala je očekivanja gledatelja.

MG 2681

Grofovi su krenuli furiozno u susret i poveli već u sedmoj minuti zgoditkom Marka Sertića, koji je nakon jednog ubačaja iz kuta bio najviši u skoku i poentirao glavom za veliko slavlje domaćih navijača. Tu je tek bio početak suhopoljske opsade gola gostujućeg vratara Hrvoja Zdelara. Prilike su se redale kao na traci, ali neuspješno. Sertić je nakon pogotka imao još dvije sjajne prigode pred vratima, ali nedostajalo je koncentracije u završnici. Opasno su tukli prema vratima Egri i Hudoletnjak, ali ništa od svega.

Poznata je ona stara, “kad ne zabiješ, onda primiš”. Tako je bilo i ovog puta. U 39. minuti utakmice stvari je na početak vratio Antonio Babec, nogometaš koji je proteklu sezonu odradio upravo u dresu Suhopolja, pa iz poštovanja prema istom pogodak gotovo nije niti proslavio.

MG 2799

Taj rezultat trajao je samo dvije minute. U 41. minuti Suhopolje ponovno dolazi u vodstvo, a ovog puta precizan je bio Slavko Jagarinac. S domaćim vodstvom 2:1 otišlo se na predah. Imao je pred kraj prvog dijela odličnu priliku domaći napadač Enio Kirin, ali topovski udarac zaustavio je sjajni Zdelar. Imala je i Pitomača nekoliko prigoda, ali bezopasnih za danas vrlo sigurnog Gabrijela Solara. Veliku bitku na sredini terena vodili su Paradinović, Skoko i Egri, a veliki hendikep za domaću momčad bilo je neigranje Ivana Ibriksa.

MG 2992

Već na samom otvaranju drugog dijela, u 47. minuti “deja vu”. Ponovno stvari na početak vraća Antonio Babec. I taj rezultat potrajao je samo tri minute, jer domaćin i treći puta dolazi u prednost, a ovog puta Zdelara je matirao Antonio Radonjić. Tu je zapravo bio i kraj odlične suhopoljske igre. Momčad domaćeg stratega Tomislava Filipovića malo je “posustala” u nastavku, a do izražaja je došlo i gostujuće iskustvo, pogotovo nakon ulaska u igru Ivana Begovića, koji je stisnuo zube unatoč jakoj prehladi.

MG 2981

U 57. minuti rezultat je ponovno bio izjednačen. Za 3:3 pogodio je također bivši igrač Suhopolja, Nikola Plavšić, do tog trenutka jedan od najboljih igrača na terenu u gostujućim redovima. Prevario je Solara fantastičnim lobom.

U 68. minuti ozlijedio se upravo Solar, a kako neslužbeno doznajemo riječ je o puknuću butnog mišića. Zamijenio ga je mladi vratar Nikola Pleša. U igru je ušao i domaći trener-igrač Tomislav Filipović, ali Grofovi više nisu uspjeli postići zgoditak. Kada su gledatelji mislili kako će derbi završiti podjelom bodova, u 87. minuti ukazao se ponovno Antonio Babec i matirao Plešu za konačnih 4:3. Veliki “karakter” pokazala je momčad Pitomače, koja se vraćala iz ponora čak tri puta.

MG 3050

Antonio Babec je hat-trickom zaslužio epitet igrača utakmice.

-Odlična utakmica, fer i korektna igra s obje strane. Tri puta smo gubili, vraćali se i na kraju pobijedili. Da je netko rekao prije utakmice da će biti ovako na kraju, nitko ne bi vjerovao. Sad idemo na odmor, a u nastavku sezone probat ćemo ostvariti još bolji plasman nego ovaj u jesenskom dijelu – kratko je prokomentirao Babec.

Gostujući strateg Goran Bosilkovski bio je zadovoljan pobjedom i čestitao igračima obje momčadi na borbi i odličnoj utakmici.

MG 2798

-Upozoravao sam cijeli tjedan svoje igrače da utakmica u Suhopolju neće biti nimalo laka. Dobro, zadnje je kolo, pa smo se možda malo i opustili, ali igra u prvom poluvremenu definitivno nije bila dobra. U nastavku smo napravili nekoliko promjena, ulaskom Begovića i Babića dobili smo na mirnoći, pokazali kvalitetu i na kraju slavili. Čestitam igračima obje momčadi na velikoj borbi i želji, isto tako i upravi nogometnog kluba Suhopolje. Nekoć sam ovdje proveo lijepe igračke dane i sve je zaista bilo korektno. Sada idemo na zasluženi odmor – rekao je nakon utakmice Bosilkovski.

Tužan je na kraju bio domaći strateg Tomislav Filipović, koji je i sam potvrdio da je nedostatak iskustva danas bio od presudne važnosti.

MG 2818

-To je nogomet, na kraju se igra za golove. Nažalost, mi plaćamo danak neiskustvu. Pomak u igri je vidljiv, puno smo bolje reagirali nego u onoj utakmici protiv Daruvara. Ovakva igra, ali i ona protiv Ferdinandovca daje nam za pravo vjerovati da će plasman u proljetnom dijelu natjecanja biti puno bolji. Nedostajalo je malo koncentracije, ali i iskustva u čitanju i postavljanju same igre. Čestitam gostujućuoj momčadi na osvojena tri boda te fer i korektnoj igri – izjavio je Filipović.

Suhopolje – Pitomača 3:4
Igrač utakmice: Antonio Babec

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”563425″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content