Izuzev jedne prometne nesreće, vikend prošlo vrlo mirno: Proslave Martinja se očekuju i danas pa policija najavila nastavak kontrola

Iako je Martinje tek danas (ponedjeljak), mnogi su prošli vikend iskoristili kako bi ga proslavili. Iz tog razloga, policija je diljem Hrvatske pojačala kontrole na cestama. Tako je bilo i na području Virovitičko-podravske županije, gdje su policijski službenici u tri dana utvrdili i sankcionirali ukupno 111 prekršaja, od kojih se “samo” 12 odnosilo na upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Daleko veći broj je onih koji su jače nagazili na papučicu gasa, njih 39.

Ove brojke, kažu iz policije, ugodno iznenađuju.

– Znatno manji broj vozača pod utjecajem alkohola nego je to uobičajeno je zatečen kako upravlja vozilom u akciji usmjerenoj na nadzor vozača pod utjecajem alkohola koja je u noći sa subote na nedjelju od 22 do 06 sati provedena na području cijele policijske uprave. U toj akciji je pet vozača zatečeno da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola zbog čega su isključeni iz prometa, a što ukazuje na to da je većina vozača poslušala savjete dane povodom proslava Martinja – zadovoljni su iz PU virovitičko-podravske.

No, unatoč vrlo povoljnim brojkama, dogodila se jedna prometna nesreća uzrokovana alkoholom koja je, srećom, prošla samo s materijalnom štetom. Nju je uzrokovao mladi vozač u Čačincima upravljajući vozilom neprilagođenom brzinom po mokrom kolniku pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1.37 g/kg.

Kako proslave Martinja još nisu gotove, policija najavljuje nastavak akcija.

– Policijski službenici će i tijekom današnjeg dana vršiti pojačani nadzor vozača koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola – upozorava policija. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content