Nezavisna lista Hrabro objavila priopćenje za javnost o trenutnom stanju vlasti u Orahovici

Nezavisna lista Hrabro Orahovica objavila je priopćenje za javnost u kojemu se osvrće na trenutno stanje vlasti u Orahovici. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– S obzirom na trenutno stanje vlasti u gradu NL Hrabro izdaje priopćenje za javnost. Grad Orahovica je na izborima 2017. godine izabrala koaliciju HSS-SDP-Nezavisni. Dakle, KOALICIJU, niti HSS, niti SDP i Nezavisne zasebno.

Komunikacija gradonačelnice i članova HSS-a s koalicijskim partnerima je od početka bila upitna (javni istupi predsjednika Gradskog vijeća o nesuradnji i nedostatku komunikacije s gradonačelnicom te unatoč tome njegovo ignoriranje sve lošijeg stanja u gradu po cijenu ostanka na vlasti).

U međuvremenu došlo je do raspada suradnje gradonačelnice i njezinog zamjenika, koji je postao samo ime na papiru. Zamjenik gradonačelnice kojemu je onemogućen pristup u vlastiti ured (zamijenjena mu je brava na uredu, nema pristup ničemu vezanom za Grad, kako je sam tvrdio na jednoj od Sjednica GV).

Nastavilo se s neumjesnim i nekontroliranim zapošljavanjima potpuno nekompetentnih, ali podobnih građana, otpuštanjima “nepodobnih”- onih koji su glasno progovarali protiv nepotizma i besramnog trošenja proračunskog novca, dolazi i do odlazaka dugogodišnjih zaposlenika iz Gradske uprave, jer više ne mogu podnijeti „radnu atmosferu“ koja se stvorila nakon navedenih zapošljavanja, blokadom medija te korištenjem istog u stranačke svrhe HSS-a te na kraju zapošljavanje članova uže obitelji gradonačelnice u samu Gradsku upravu.

Unatoč prvotnom trpljenju koalicijskih partnera HSS-a, dvije godine od kako je došla na vlast gradonačelnica Ana – Marija Petin svojim autokratskim odlukama, samovoljom i egom dovela je do raspada te ionako klimave koalicije.

Sve su glasnije priče kako gradonačelnica želi smijeniti predsjednika Gradskog vijeća te pokušava naći nove ruke u Gradskom vijeću koje bi se dizale kako njoj odgovara, s ciljem pošto-poto ostanka na vlasti do kraja mandata.

Vlast u gradu trenutno vodi određena skupina odabranih miljenika gradonačelnice, koji javno, bahato i bez imalo srama ismijavaju svoje sugrađane (dobacuju sugrađanima u prolazu, jer su im ukazali na loše stanje i neodržavanje pješačkih staza, voditeljica TZ na službenom FB profilu Grada Orahovice uspoređuje majke s djecom s biciklima…). Sve to prolazi bez ikakvih sankcija.

Gradonačelnica se obračunava s neistomišljenicima na način da im šalje policiju, neutemeljeno prijavljuje te telefonskim pozivima prijeti. Bahato odbija bilo kakvu kritiku, a javno se obračunava sa zaposlenicima gradskih institucija.

Gradska poduzeća ne obavljaju svoj posao na vrijeme, a upravo tamo je rekordan broj novozaposlenih – zapuštene su javne površine, a i javnost je upoznata s fotografijama nemara o našem turističkom biseru “Jezero”. Svi prijedlozi o poboljšanju života u gradu poslani gradskoj upravi, niti se čitaju niti se na njih odgovara.

Ne smijemo zaboraviti, da smo prije 2017. godine, dvanaest godina, trpjeli isti način vladanja u gradu, samo drugim metodama (uglavnom fizičkim nasiljem). Sva silna naslikavanja gradonačelnice po gradu podsjećaju na nedemokratsko vladanje bivšeg gradonačelnika te služe samo u svrhu njene samopromocije.

Promjenom vlasti takvi načini vladanja trebali su ostati prošlost, a ne nastavak u nekom novom ruhu jednostranačke mašinerije.

Zato smatramo, kao i većina građana Orahovice, koji su sve glasniji i javno izražavaju svoje nezadovoljstvo postojećom vlasti, da takvo ponašanje nitko od nas ne zaslužuje i da ovakvo “vođenje” grada uopće više nema smisla.

Zastrašivanje sugrađana kako će svi projekti za naš Grad stati ako dođe do smjene vlasti je čisti spin kojim se bivša koalicija služi kako bi se održala na vlasti do isteka mandata. Administracija (koje ima više nego ikada) bi i u slučaju novih izbora nastavila raditi, a i sada između sjednica GV prođe gotovo redovito 3 mjeseca (zakonski rok za održavanje) što je sasvim dovoljno za raspisivanje novih izbora i za održavanje istih.

Budimo realni, građani nisu izabrali HSS na izborima za GV. Izabrali su koaliciju HSS-SDP-Nezavisni, koja više ne postoji.

Smatramo da takva vlast nema legitimitet (definitivno legalna jest, jer svi znamo kako naši Zakoni trpe ovakve promjene i kalkulacije samo kako bi se određena struktura održala na vlasti) i da prema našim sugrađanima i gradu općenito ovakva situacija nije niti prihvatljiva, niti su je građani birali.

A grad i njihovi građani su gradskim čelnicima na prvom mjestu, zar ne?

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content