Odlučio HRT: Industrijsko-obrtnička škola Slatina ima najljepši školski vrt u Hrvatskoj

U radijskom koncertnom studiju Zvonimir Bajsić HRT-a, održano je proglašenje „Najljepših školskih vrtova u Hrvatskoj“. Među dobitnicima je i školski vrt Industrijsko-obrtničke škole Slatina, a ravnatelju Mladenu Graovcu u Zagrebu su čestitali zamjenik župana Marijo Klement i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu VPŽ Vesna Šerepac.

Ekološko-obrazovni projekt Najljepši školski vrtovi Hrvatska radiotelevizija (HRT) provodi u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja, te uz potporu Ministarstva poljoprivrede, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnih privatnih donatora. Ove godine Hrvatska radiotelevizija obilježava 25 godina od početka projekta.

U projektu sudjeluju učenici osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova, djeca iz dječjih vrtića te polaznici iz centara za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju. U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive. Projekt promiče isključivo organsku poljoprivredu, uzgoj izvornog i domaćeg bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika te povratak tradicijskim vrtovima u svim dijelovima Hrvatske. (www.icv.hr, www.vpz.hr, www.hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content