Općina Suhopolje i dalje potiče poduzetništvo: 92 tisuće kuna za pet novih poduzetnika

Suhopolje je prva općina u Virovitičko-podravskoj županiji koja sufinancira malo poduzetništvo i obrtništvo na svojem području. S tom praksom počeli su prošle godine, a nastavili i ove. Tako je načelnik općine Siniša Horvat danas (srijeda) potpisao ugovore s novih pet poduzetnika kojima će ukupno isplatiti više od 92 tisuće kuna.

Bespovratna sredstva dobili su knjigovodstveni servis Integra Solutions, obrt za frizerske usluge Patricia, obrt za preradu žitarica Dedin Mlin, obrt za trgovinu i usluge Love To Go i obrt za usluge Glanc.

Sredstva su dodjeljena s ciljem očuvanja tradicijske, deficitarne i proizvodne djelatnosti, a poduzetnici su mogli ostvariti potporu u iznosu od najviše 20.000 kuna.

– Imamo dobre demografske pokazatelje, sve više novorođenih kao i mladih obitelji koje dolaze na područje naše općine i kao imperativ se nameće potreba da prioritet zauzme poticanje ljudi da ovdje zasnuju svoje tvrtke i obrte, stvore vlastitim radom kruh za svoje najmilije. To je samo jedna od ciljanih mjera za razvoj zajednice, također radimo i na pripremi lokacija za veće tvrtke zainteresirane za razvoj poslovanja kao i paket mjera za iste te tvrtke većih kapaciteta – rekao je načelnik Horvat. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content