Tridesetak policajaca, vatrogasaca i HGSS-ovaca u akciji: Tragali za nestalim 81-godišnjakom, pronašli ga promrzlog

Foto: HGSS Stanica Orahovica

Čak sedam policajaca s policijskim potražnim psom, 11 članova HGSS Stanice Orahovica s dva potražna psa, devet vatrogasaca DVD-a Dugo Selo Lukačko i tri DVD-a Gornje Bazje te jedan mještanin jučer (četvrtak) su tragali za nestalim 81-godišnjakom iz Gornjeg Bazja. Njegov nestanak poslijepodne je prijavila 79-godišnja supruga nakon što se vratila iz Virovitice gdje je tog jutra autobusom otišla kako bi podigla mirovinu.

Foto: HGSS Stanica Orahovica

Nakon povratka supruga nije zatekla u kući, a kako je već u zadnjih godinu dana nekoliko puta odlazio od kuće u raznim smjerovima te uz pomoć susjeda vraćao, pokušala ga je sama pronaći no bezuspješno te se obratila policiji za pomoć. Odmah nakon primitka prijave oko 17:30 sati na teren su se uputili policajci koji su uz pomoć vatrogasaca, članova HGSS-a, potražnih pasa i mještanina, mokrog i promrzlog starca pronašli nešto iza 22:00 sata, 300-tinjak metara od glavne ceste na oranici uz rub šume, nedaleko od Gornjeg Bazja.

Nakon što su mu pružili adekvatnu prvu pomoć, ubrzo su ga predali timu Hitne medicinske pomoći koji ga je prevezao u Opću bolnicu Virovitica na pregled i daljnje zbrinjavanje.

Foto: HGSS Stanica Orahovica

Odličnom suradnjom svih uključenih u potragu spriječen je crni scenarij.

– Hvala svima koji su se uključili u potragu, posebno HGSS-u na profesionalnosti, kako Stanici Orahovica, tako i Požegi koja nam je krenula u pomoć s timom bespilotnih sustava opremljenim dronom s termovizijom dok je tim iz Koprivnice bio u pripravnosti i spreman pomoći. Velika pomoć bili su i vatrogasci DVD-ova Dugo Selo Lukačko i Gornje Bazje. Ovaj događaj pokazuje važnost suradnje, jer smo zajedničkim snagama ovoj priči dali sretan kraj – rekao je Siniša Knežević načelnik PU virovitičko-podravske. (www.icv.hr, ml)