U subotu 9. studenog otvorenje Centra izvrsnosti novih tehnologija u Industrijsko-obrtničkoj školi u Slatini

Delegacija Virovitičko-podravske županije, koju je predvodila pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, posjetila je Centar izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije s naglaskom na Centar izvrsnosti novih tehnologija. Naime, Virovitičko-podravska županija u subotu otvara Centar izvrsnosti novih tehnologija u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, te je iz tog razloga organiziran zbog razmjene iskustva.

Uz pročelnicu Šerepac, u županijskom izaslanstvu, bile su: ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac, savjetnica za školstvo Martina Bunić, te profesori, Vedran Runje – voditelj Centra izvrsnosti novih tehnologija i Mark-Kristian Milaščević – jedan od mentora u spomenutom Centru. Uz Centar izvrsnosti novih tehnologija posjetili su i Centar izvrsnosti za matematiku, Centar izvrsnosti za informatiku i Centar izvrsnosti za prirodoslovlje. Domaćini Splitsko-dalmatinske županije, bili su: privremeni pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Splitsko-dalmatinske županije Tomislav Đonlić, pomoćnik pročelnika Ilija Krišto te ravnatelj Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije Ivica Zelić. Jednodnevni posjet završio je razmjenom iskustava i savjeta za uspješno pokretanje i održavanje radionica te dogovaranjem oblika buduće suradnje između Županija.

split vpz 4
Foto: M. Bunić

Inače, Virovitičko-podravska županija ima certifikat Europske točke za darovite (ETP). Naime, U veljači 2019. godine započeo je s radom Centar izvrsnosti u Virovitičko-podravskoj županiji sa sjedištem u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica, a unutar kojega su osnovani: Centar izvrsnosti za matematiku, Centar izvrsnosti za fiziku, Centar izvrsnosti za kemiju i Centar izvrsnosti za informatiku s robotikom. Temeljem pozitivnih iskustava i rezultata rada u osnovanim Centrima izvrsnosti, ove školske godine, Virovitičko-podravska županija je odlučila pokrenuti Centar izvrsnosti novih tehnologija sa sjedištem u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina. Istodobno će se Centar izvrsnosti u Gimnaziji Petra Preradovića Virovitica proširiti s Centrom izvrsnosti za povijest i Centrom izvrsnosti za medijsku pismenost. (vpz.hr, mb)

[g-gallery gid=”561620″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content