VIROVITICA U BLAGDANSKOM RUHU Ulice i trgove ukrasili drvcima, snjegovićima i božićnim motivima

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Virovitice, Kreativna Udruga „Unikat“ i ove godine ukrasila je najupečatljivija mjesta našega grada. Lampice, vilenjaci, snjegovići, mrazići i okićeni borovi krase dijelove Malog parka, prolaz u Palači Pejačević te Gradsku knjižnicu i čitaonicu.

Među ukrasima su se našli već dobro prepoznatljivi božićni motivi koji su ove godine napravljeni od potpuno recikliranih materijala. Tako je drvo poslužilo kao platno za lik radosnog Djeda Mraza i njegove bijele brade. Božićna drvca okićena su prirodnim materijalima kao što su češeri pronađeni u šumi te tradicionalne zvjezdice, mašnice, crvena srdašca i zelene jabuke. Osmijehe na lica izmamit će i snjegović sa nosom od mrkve, crnom kapom, napravljen od šperploče. Grad krase i goleme zeleno-bijele lizalice umotane u lijepe crvene mašne, a za sve to zaslužne su članice Kreativne Udruge “Unikat” koje ideju za ukrase njeguju od početka jeseni.

-Ukrase smo počeli raditi još prije gotovo dva mjeseca, a sve kako bi na vrijeme bili spremni za ukrašavanje grada. U izradi nam je mnogo pomogla Turistička zajednica grada Virovitice s kojom smo razradili ideje i krenuli na posao. Ukrasima izrađenima od prirodnih materijala željeli smo izmamiti osmijehe na lice našim najmlađim građanima, ali i svima onima koji vole Božić – rekla je Đurđica Arnold Giba iz Kreativne Udruge „Unikat“.

Najmlađi će tako moći uživati u božićnim likovima i kućicama, a nakon obilaska grada moći će se odmoriti na mjestima gdje je Udruga „Unikat“ za njih osmislila slamnate stoliće i drvene stolice.

(www.icv.hr, lmh, virovitica.hr)

[g-gallery gid=”565180″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content