Virovitička Udruga Sv. Vinko proslavila Martinje u Mjesnom domu u Golom Brdu

Po svim hrvatskim vinogorjima, kletima i mjesnim domovima, obilježava se blagdan sv. Martina koji je, uz sv. Vinka, najveći vinogradarski blagdan. Martinje je, uz nazočnost mnogobrojnih vinogradara danas (nedjelja) obilježila i virovitička Udruga vinogradara i voćara Sv. Vinko u suradnji s Turističkom zajednicom grada Virovitice. Ceremonijal krštenja mošta u vino u Mjesnom domu u Golom Brdu obavio je vinski biskup Zlatko Barčan uz pomoć svog miništranta Pere Zvonara, dok je ove godine čast da bude Martinjski kum pripala Marijanu Pavokoviću.

MG 2191Iako su ovu nedjelju loše vremenske prilike onemogućile vinare i njihove goste da Martinje proslave na vidikovcu u Svetom Đurđu, Mjesni dom Golog Brda pokazao se dobro mjesto za ovu vinsku ceremoniju popraćenu dobrom kapljicom, mesnim delicijama i odličnim tamburašima. Sve nazočne tom prigodom pozdravio je predsjednik udruge Mato Anić, a uz mnogobrojne vinogradare, na ovoj su ceremoniji nazočili i zamjenik župana Marijo Klement i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo poljoprivredu i Europske fondove Virovitičko-podravske županije Bojan Mijok, kao i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, te njegov zamjenik Damir Marenić.

MG 2176Inače, proslava Martinja je od samih početaka djelovanja Turističke zajednice grada u službenom programu i predstavlja jednu od najznačajnijih manifestacija eno karaktera kojom se brendira vinska karta, odnosno bogatstvo vina našeg kraja. (www.icv.hr, bs, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”562339″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content