Virovitičke košarkašice Z-15 pobjedom nad križevačkim Radnikom ostale u igri za prva tri mjesta

Virovitičke košarkašice Z-15 u prilici su ostvariti najveći uspjeh u ovoj kategoriji, a to je osvajanje pehara, odnosno plasman među tri najbolje ekipe na Regiji Sjever, koja okuplja najbolje ženske košarkaške klubove iz pet županije sa sjevera Hrvatske.

Ovaj put otputovale su na teško gostovanje u Križevce gdje su se suprotstavile uvijek neugodnoj ekipi Radnika. Ovaj put nije bilo tako neizvjesno, jer su već prvu četvrtinu ostvarile prednost od jedanaest koševa razlike, a ta prednost zadržana je do poluvremena koje je završilo 33:23 za raspoložene Virovitičanke.

Potpuni slom Radnika uslijedio je u trećoj četvrtini kada je prednost narasla na nedostižnih 17 koševa razlike. Na kraju su domaće igračice tek uspjele ublažiti ovaj put neizbježan poraz. Virovitičanke su i ovaj put predvodile Mia Deskar i Nika Kozlinger sa 23, odnosno 21 postignutim košem. Lea Kozlinger ubacila je 14 koševa, a u strijelce su se upisale i Lana i Lucija Cindrić te Klara Crnoja.

U idućem kolu očekuje ih Bistra i bit će to još jedna teška utakmica u kojoj će Virovitičanke tražiti pobjedu, koja će ih zadržati u samom vrhu tablice.

ŽKK Radnik Križevci – ŽKK Virovitica 59:64

Za ŽKK Virovitica nastupile: Kozlinger Lea 14, Kozlinger Nika 21, Ištvanović Ena, Deskar Mia 23, Cindrić Lana 2, Cindrić Lucija 2, Crnoja Klara 4, Marjanović Ema i Tia-Eva Keserica.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content