FOTO Djelatnici VPŽ i ove su godine sudjelovali u božićno-novogodišnjoj akciji prikupljanja potrepština za virovitičku Socijalnu samoposlugu “Djelo ljubavi”

foto: K. Toplak

Savjet mladih Virovitičko-podravske županije i djelatnici Virovitičko-podravske županije, već tradicionalno, povodom Božića i Nove godine, Socijalnoj samoposluzi “Djelo ljubavi” Crvenog križa u Virovitici doniraju hranu i higijenske potrepštine.

Tradicija se tako nastavila i ove godine, pa su danas (srijeda) s velikim osmjehom na licu što mogu pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija, Savjet mladih VPŽ i djelatnici Virovitičko-podravske županije u nazočnosti zamjenika župana Marija Klementa i predsjednice Savjeta mladih Melite Ilakovac sudjelovali u još jednoj božićno-novogodišnjoj akciji prikupljanja potrepština.

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Željka Grahovac, zahvalila je na ovoj vrijednoj donaciji te istaknula kako je sva pomoć dobro došla.

Nazočnima se obratila i predsjednica Savjeta mladih Melita Ilakovac naglasivši kako će Savjet mladih i dalje sudjelovati u ovakvim hvalevrijednim akcijama, od kojih je prva sljedeća ona povodom uskršnjih blagdana.

-Obavijestili smo zaposlenike Virovitičko-podravske županije o našoj akciji, a oni su, ponaosob, kroz tjedan donosili namirnice koje su najpotrebnije korisnicima i tako je prikupljena ova vrijedna donacija – istaknula je Ilakovac.

Na kraju, s nekoliko prigodnih riječi obratio se i Marijo Klement, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije te posebno pohvalio rad Savjeta mladih, ali i Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica djeluje na području grada Virovitice i susjednih pet općina (Lukač, Gradina, Pitomača, Suhopolje i Špišić Bukovica). Korisnici koji ostvaruju pravo na paket iz Socijalne samoposluge “Djelo ljubavi” su: obitelji s troje i više djece, samohrani roditelji, umirovljenici s mirovinama do 1.500 kuna, dvočlano kućanstvo s primanjima do 2.000 kuna, osobe bez primanja…

(www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: T. Szabo)