Goran Denac novi predsjednik Društva tehničke kulture “Oto Horvat”

U subotu je održana izborna skupština društva Oto Horvat na kojoj je izabran i novi predsjednik, Goran Denac, a društvo je promijenilo Statut i ime u Društvo tehničke kulture “Oto Horvat” te će se primarno baviti maketarstvom, izložbom malih vlakova te radionicama maketarstva za najmlađe i to od 15. siječnja iduće godine, svake subote od 16 do 17:30h.

Ime “Oto Horvat ” je ostalo iz razloga što je on bio prvi modelar i maketar malih vlakova na cijelom Balkanu te ćemo i dalje s ponosom pričati o njemu. Sada “mali vlakovi” u Virovitici imaju i svoju službenu udrugu s tradicijom te su svi zaljubljenici u bilo koji oblik maketarstva i tehničke kulture pozvani da se priključe radu udruge – rekao nam je Goran Denac.

79093826 463141344396236 7045048109897875456 n
Osnivači društva “Oto Horvat” – Blazevic Zdravko, Kulisic Zagorka, Mirić Duško, Kulišić Boris, Kozjak Zoran, Dundjer Zoran

Prvi potez udruge je u suradnji s Gradom Viroviticom i HŽ Infrastrukturom dobiti sjedište izložbe na Glavnom željezničkom kolodvoru te drugi veliki projekt gdje završavamo pripremne izračune za najveću vrtnu željeznicu u Hrvatskoj sa čak 474 metra pruge te replikama vlakova u mjerilu 1:6 na kojima se mogu voziti i djeca i odrasli.

Ovom prilikom Goran Denac nam je najavio besplatnu kreativnu radionicu “Vlakovi u snijegu” koja će se održati u subotu 21. prosinca od 16 do 17:30h, a u sklopu manifestacije Prosinac u gradu, i gdje će se izrađivati minijaturne diorame uz pomoć tima “Virovitica voli vlakove” te svi sudionici diorame koje naprae nose sa sobom kući. Na radionici će s djecom raditi Marijan Posarić, Robert Bogović, Oliver Weiss te Goran Denac. (www.icv.hr, mr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content