NOVA PRAVILA Kasni vam vlak? HŽ će vam morati isplatiti naknadu

Od danas stupa na snagu Uredba Europskog parlamenta i Vijeća o pravima i obvezama putnika u željezničkom prometu. Tom uredbom putnici mogu ostvariti pravo na naknadu u slučaju ako im vlak kasni, piše Večernji.hr.

Putnici ostvaruju pravo na naknadu za kašnjenje od 60 do 119 minuta, a naknada se isplaćuje u visini od 25% cijene karte, te za kašnjenja dulja od 120 minuta, a naknada se isplaćuje u visini od 50% cijene karte. Kako su priopćili iz HŽ-a uz popunjeni zahtjev za ostvarivanje prava putnika, potrebno je priložiti originalnu kartu koju je ovjerio vlakopratitelj u vlaku ili blagajnik. Zahtjev i ovjerenu kartu potrebno je poslati poštom na adresu: HŽ Putnički prijevoz, Prodaja i marketing, Strojarska cesta 11, 10 000 Zagreb.

Ističu da će naknada za kašnjenje biti isplaćena sukladno podacima navedenim u zahtjevu (isplata naknade ne odnosi se na subvencionirane karte, karte koje su prodali drugi željeznički prijevoznici i karte željezničkih radnika za odlazak na posao ili službeno putovanje).

Naknada se isplaćuje se u roku od mjesec dana od podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava putnika. Umjesto naknade za kašnjenje putnik može odabrati vaučer za putovanje u vrijednosti naknade. Naknada za kašnjenje koja iznosi manje od 4 eura (u kunskoj protuvrijednosti) neće biti isplaćena. (vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content