ODLIČNA VIJEST ZA MJEŠTANE Donesena odluka o financiranju projekta Aglomeracija Pitomača

Tvrtka Vodakom d.o.o. za kraj poslovne godine zaprimila je odličnu vijest za mještane općine Pitomača iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike.

Riječ je o odluci o financiranju projekta Aglomeracija Pitomača, odnosno izgradnji sustava odvodnje na području općine kao i dogradnji pročistača otpadnih voda. Odluka, koju je potpisao ministar Tomislav Ćorić, donesena je na iznos procijenjene vrijednosti prihvatljivih troškova od 209.623.645 kuna, a sufinancirat će se iz Kohezijskog fonda Europske unije u iznosu od 71,09 posto. Ostatak postotka sufinanciranja snosi Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Hrvatske vode te Općina Pitomača.

Navedeni projekt sastoji se od Aglomeracije Pitomača kojom je obuhvaćena izgradnja kanalizacijskog sustava u naseljima Pitomača, Grabrovnica, Dinjevac, Kladare i Otrovanec, aglomeracije Stari Gradac kojom je obuhvaćena izgradnja kanalizacijskog sustava u naselju Stari Gradac te rekonstrukcije i dogradnje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Pitomači kojim je obuhvaćena dogradnja i rekonstrukcija postojećeg uređaja na biološki stupanj pročišćavanja otpadnih voda.

Sve navedeno podrazumijeva izgradnju 55.079 metara gravitacijske i 14.149 metara tlačne kanalizacije, izgradnju 29 crpnih stanica, rekonstrukciju i dogradnju postojećeg uređaja za pročišćivanje otpadnih voda na biološko pročišćavanje otpadnih voda s dovodnim kolektorom. Ovaj projekt potvrda je odlične suradnje Općine Pitomača i tvrtke Virkom d.o.o.

(pitomaca.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content