Orahovački srednjoškolci i Jaglaci pripremali božićne kolače: Aktivnost koja ispunjava srca svih uključenih

Srednja škola ”Stjepan Ivšić” Orahovica i Udruga osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac” i ove su godine zajedno pripremili tradicionalni događaj pripreme božićnih kolača u školskoj kuhinji. Neizmjerno veselje i sreća na licima Jaglaca, prešla je i na srednjoškolce pa su se svi zajedno odlično zabavili.

-Bilo je doista prekrasno u našem ugostiteljsko-kuharskom praktikumu. Zajedno s Jaglacima, naši učenici 3. razreda smjera kuhar pripremali su kolače za nadolazeće blagdane koji će na kraju biti podijeljeni na priredbi Jaglaca. Članovi udruge sve su sudionike ove akcije darivali prigodnim poklonima koje su oni izradili – rekla je stručna učiteljica kuharstva orahovačke srednje škole Danira Vinković. Učenica kuharica Kristina Lončar bila je oduševljena radeći s Jaglacima.

Jaglaci i srednjoškolci u pripremi kolača 3 scaled

-Nevjerojatno je koju energiju i radost ovi divni ljudi nose u sebi. Zapravo te samo druženje s njima nosi da i sam radiš s osmijehom, a posebno mi je bilo lijepo kada smo zajedno radili. Učinili smo dobro djelo i naša srca su puna – rekla je Kristina. Jaglaci su bili prepuni sreće.

-Bilo je prekrasno, ispekli smo dosta kolača i odlično se družili i zabavili  – rekla je članica Jaglaca Martina Kukuruzović. Članove su na ovoj radionici vodili volonteri.

-Od srca hvala srednjoj školi koja nam svake godine ovo pripremi i oduševi naše članove. Doista je teško opisati riječima njihove osjećaje i sreću. Hvala učiteljici Vinković i ravnatelju Zorislavu Milkoviću na sjajnom prijemu i domaćinstvu – rekao je voditelj radionica u Jaglacu, volonter Marin Milovac. Ova prelijepa humana priča traje već dugi niz godina, a kako su zaključili sudionici, svake godine jedva čekaju dane Božića i ovu radionicu i to govori zapravo najviše. (www.icv.hr, vg)

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content