PRVA EKIPA ZLATNA, DRUGA BRONČANA Na tradicionalnom koprivničkom turniru “Vrapčići” odličan posao virovitičkih košarkašica

Protekli vikend, u Koprivnici je odigran tradicionalni 12. košarkaški turnir “Vrapčići”, na kojemu su sudjelovale djevojčice rođene 2009. godine i mlađe.

Turnir je odigran u dvorani “Branimir” Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”, a na njemu su košarkašice ŽKK Virovitice ponovile prošlogodišnji uspjeh i osvojile sjajno prvo mjesto.

Prošle godine su u finalu pobijedile mađarske košarkašice iz DKK Kanizsa iz Nagykanizse, koje su već godinama u samom vrhu mađarske košarke, dok su ove godine u finalu svladale vršnjakinje ŽKK Koprivnice. Uspjeh je upotpunila i druga ekipa Virovitice koja je osvojila treće mjesto. Treba napomenuti da je na turniru igralo čak 27 igračica ŽKK Virovitice u ovom uzrastu, što najbolje govori o masovnosti ovog sporta u Virovitici.

U finalu se s druge strane, kako smo već naveli, našla prva ekipa Koprivnice, djevojčice koje sa Virovitičankama veže nešto više od košarke, a to je veliko prijateljstvo. Sama utakmica protekla je u dominaciji odlično raspoloženih Virovitičanki, a bilo je prilike da svoje znanje pokažu i oni najmlađi. Na kraju, pošto su Virovitičanke stvorile dovoljnu razliku, sam rezultat pao je u drugi plan i velika fešta osvajanjem prvog turnira mogla je početi.

Feštale su i igračice druge ekipe koje su na ovom turniru ostvarile i svoju prvu pobjedu, ali i prvi pehar odnosno medalje koje je svoj djeci uručio predsjednik Košarkaškog saveza Koprivničko-križevačke županije Zdravko Rupnik.

ŽKK Virovitica: Nika Miljak 5, Margareta Cenger 6 , Eva Duršot 5, Alisa Lovreković 17, Tamara Kosi 2, Monika Sabolić Požežanac 8, Nika Gverić 20, Nikolina Hetzel 7, Lana Bajivić 2, Ena Salajić 4, Lea Štampar 6, Karla Dvojak 2, Maja Lena Bucifal 4, Elina Prekratić 2.

ŽKK Virovitica II: Antonela Kastaneti, Lana Grabić 7, Doretea Blažičević 11, Petra Grbac 11, Lavinia Subota 2, Mia Milković 2, Ema Kovačević 2, Katarina Kanjka 2, Tea Pospišil 1, Lucija Kovačević, Josipa Rigler, Lucija Petras 1, Lena Rigler 2, Emma Bušetinčan.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)