Svečana promocija na VŠMTI, 22 stručnih prvostupnika i specijalista ekonomije primilo diplomu

U dvorani „Viro“ Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici u Virovitici u petak je održana svečana promocija stručnih prvostupnika i specijalista ekonomije čime je 22 studenata, smjerova Informatički menadžment i Menadžment ruralnog turizma (preddiplomski studij) te Menadžment malih i srednjih poduzeća i Destinacijski menadžment (diplomski studij) dobilo diplomu.

Uz studente, njihove obitelji i prijatelje te profesore i djelatnike Visoke škole predvođene dekanom, svečanost promocije svojim prisustvom uveličali su i brojni gosti, među kojima su bili saborski zastupnik i bivši predsjednik Upravnog vijeća Visoke škole Tomislav Žagar, zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, zamjenik gradonačelnika Grada Virovitice Damir Marenić te pročelnica županijskog Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac.

MG 4886

Dekan Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici Oliver Jukić istaknuo je kako mu je ova generacija diplomiranih studenata, kao i sve druge, prirasla srcu te izrazio veliko zadovoljstvo time što su danas postali akademski građani Republike Hrvatske.

– Naši preddiplomci uglavnom nastavljaju studij na diplomskog studiju, a pred ovima što su završili diplomski studij je izlazak na tržište rada. Po statistikama koje radimo mi i resorno ministarstvo u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, zaposlenost naših studenata je dobra, čak iznad prosjeka. Naši „računarci“ koji su u rujnu diplomirali, to su nam prvi inženjeri, svi su našli posao u roku nekoliko dana. Poslovi su im dobro plaćeni, po našim saznanjima iznad županijskog prosjeka – zaključio je dekan O. Jukić.

Jedna od onih koji su danas nakon mukotrpnog rada zaslužno dobili diplomu u ruke je i Valentina Hlevnjak, koja je od danas stručni specijalist ekonomije malog i srednjeg poduzeća.

– Pet godina je proletjelo. Bilo je i suza i smijeha i radosti i tuge ali sve se isplatilo. Nadam se da se bude i drugima, da se svi koji su završili budu i zaposlili te da nam ova diploma pomogne u daljnjem razvoju – sa osmijehom na licu je rekla Valentina Hlevnjak koja je već godinu dana i zaposlena te želi ostati živjeti i raditi u Hrvatskoj. (www.icv.hr, ea; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”567180″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content