GLAZBENA ŠKOLA “JAN VLAŠIMSKY” Već šestu godinu za redom Virovitica je domaćin VIMM-a

U organizaciji „Glazbe na kvadrat d.o.o.“ i Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ Virovitici se od 2. do 5. siječnja održava šesti po redu VIMM 2019. Virovitica International Music Meeting sastoji se od seminara, koncerta i natjecanja namijenjenima učenicima i studentima, kojima organizatori okupljaju i povezuju klarinetiste u svrhu populariziranja ovog instrumenta. Seminar je namijenjen klarinetistima svih uzrasta koji se žele usavršavati u tehnikama sviranja, te umijeću nastupanja i natjecanja.

24 aktivna i 4 pasivna polaznika VIMM-a tijekom četiri dana raditi će s eminentnim profesorima na bazičnim tehnikama disanja, prsnim tehnikama, položaju usta, ljepoti izražaja tona te mnogim drugim finesama. Ovogodišnji predavači su svjetski priznati profesori,  Radovan Cavallin iz Španjolske, izvanredni profesor na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji Davor Reba, prvi klarinet Zagrebačke Filharmonije, profesor Gabor Varga iz Budimpešte koji svojim znanjem i iskustvom upućuju polaznike u umjetnost nastupanja i uče ih kako da se nose sa psihološkim izazovima koje nose nastupi i natjecanja.

Kako bi pokazali što su sve naučili, polaznici VIMM-a će zajedno sa svojim predavačima održati koncert koji će se održati sutra (subota) u 20.30 u dvorani Glazbene škole „Jan Vlašimsky“.

Nakon radionice uslijediti će međunarodno natjecanje klarinetista, odnosno polaznika koji su se prijavili za natjecanje. Klarinetisti koji osvoje odličje biti će nagrađeni vrijednim nagradama koje su za njih osigurali sponzori VIMM-a.

Glazbena škola „Jan Vlašimsky“ pobrinula se i za tehnički dio ako dođe do slučajnih problema s instrumenata. – Pobrinuli smo se za svaku sitnicu kako bi ovaj VIMM bio najuspješniji do sada. Tako je, u slučaju bilo kakve nezgode na instrumentu ovdje profesor Abdul-Aziz Hussein, koji je ujedno i serviser klarineta. Time smo mislili na kompletnu logistiku – istaknuo je Damir Mihaljević, ravnatelj Glazbene škole „Jan Vlašimsky“ te dodao kako su učenici smješteni u Učeničkom domu Virovitica te su svi ugodno iznenađeni uspjehom VIMM-a i ljepotom naše Virovitice. (www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content