OPĆINA CRNAC Načelnik Mato Damjan: Ponosan sam na sve što smo učinili u 2019. godini, a u 2020. težit ćemo postizanju još boljih rezultata

Jedan od najvažnijih i najvrjednijih projekata koji je započeo tijekom 2019. godine zasigurno je “Izgradnja dječjeg vrtića u Velikom Rastovcu”. Radi se objektu koji Općina Crnac nije imala od njezina osnutka pa do danas.

Pored izgradnje zgrade dječjeg vrtića, tijekom 2019. godine zabilježeno je mnoštvo građevinskih radova. Završena je izgradnja nerazvrstane ceste od naselja Suha Mlaka do granice s općinom Čađavica. Vrijednost radova i usluge nadzora iznosila je 5.529.753 kuna.

– U protekloj godini započeli smo s projektom Energetske obnove zgrade Općine i Mjesnog doma Crnac, izgradili smo pješačku stazu u Zrinskoj ulici, ugovorili radove za izgradnju pješačke staze u Ulici Kozice, izgradnju dvaju pješačkih i biciklističkih mostova kod groblja i mosta u Crncu, pokrenut je postupak nabave spremnika za odvojeno prikupljanje otpada, izrađena je projektna dokumentacija za izgradnju pješačkih staza za naselja Veliki Rastovac, Staro Petrovo Polje, Novo Petrovo Polje, za izgradnju kuće oproštaja u naselju Suha Mlaka i Milanovac – istaknuo je Mato Damjan, načelnik općine Crnac.

Projekti i aktivnosti koje nisu završene tijekom 2019., nastavit će se ove godine. Projekti koji su u planu za realizaciju tijekom 2020. godine su izvođenje radova na održavanju Društvenog doma u naselju Suha Mlaka, izvođenje radova na održavanju zgrade Doma u naselju Veliki Rastovac, izgradnja pješačkih staza u Velikom Rastovcu, Starom Petrovom Polju, Novom Petrovom Polju, izgradnja kuće oproštaja u naselju Suha Mlaka i Milanovac.

– U planu je već nominirana i odobrena izgradnja dječjeg igrališta u naselju Veliki Rastovac, čeka se natječaj za izgradnju zgrade Mjesnog doma u Milanovcu i sanacija nerazvrstanih cesta na području općine Crnac, rekonstrukcija javne rasvjete na području općine. Potpisan je Sporazum s Općom bolnicom Virovitica za sufinanciranje opremanja prostora Opće bolnice Virovitica i skloništa za smještaj osoba žrtava obiteljskog nasilja – ponosno ističe načelnik Damjan.

BRIGA O NAJOSJETLJIVIJIMA

Da se Općina Crnac brine o najosjetljivijima u općini, a to su djeca, staračka i samačka kućanstva, potvrđuju mnoga izdvajanja financijskih i materijalnih sredstava potrebitima. Tako su u tu svrhu u 2019. godini iz općinskog proračuna izdvojena sredstva za pomoć obiteljima i kućanstvima, uskrsnice i božićnice, stipendije studentima, smještaj u učeničkim domovima, prijevoz učenika srednjih škola, nabava školskih udžbenika i ostalog pribora, oprema za novorođenčad, sufinanciranje specijalističko-konzilijarne zaštite (oftalmolog, urolog), Zavoda za hitnu medicinu.

Također, u tijeku je provedba programa “Zaželi – Općina Crnac” na kojem je zasad zaposleno ukupno 11 osoba s područja općine Crnac. Kao i proteklih godina, Općina Crnac pokazuje interes za rad udruga i potrebnu financijsku pomoć. Tako su svim udrugama s područja općine, ali i udrugama koje djeluju izvan općine Crnac odobrena odgovarajuća sredstva za rad. Sve to ne bi bilo moguće bez nadležnih ministarstava i institucija te im svima Općina Crnac, na čelu s načelnikom Matom Damjanom, iskreno zahvaljuje.

(www.icv.hr, Općina Crnac)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content