OPĆINA ŠPIŠIĆ BUKOVICA Načelnik Hrvoje Miler: Glavni cilj nam je podići standard svih naših stanovnika

Načelnik općine Špišić Bukovica Hrvoje Miler prošlu će godinu, kaže, pamtiti po ulaganjima u standard života, osobito za one najmlađe.

– Prvenstveno po početku izgradnje dječjeg vrtića u naselju Špišić Bukovica u vrijednosti od 4,65 milijuna kuna, a koji je u cijelosti financiran iz Mjere 7., podmjere 7.4., tipa operacije 7.4.1. Ruralnog razvoja. Vrtić će konačno nakon toliko godina čekanja olakšati život brojnim roditeljima s malom djecom i podići na novu razinu predškolski odgoj u općini Špišić Bukovica. Također treba navesti, vezano za temu predškolskog odgoja, da su u svim naseljima napravljena moderna dječja igrališta, dok su u 2019. godini još tri nova igrališta napravljena posebno za djecu predškolskog uzrasta – zadovoljno kaže načelnik koji ističe kako je to samo dio ulaganja Općine u prošloj godini.

RADOVI U SVAKOM MJESTU

Radovi su obilježili gotovo sva mjesta u općini. Tako se vodilo računa o održavanju nerazvrstanih cesta u naseljima Bušetina i Vukosavljevica, gdje su asfaltirane nove ceste u iznosu od 2,3 milijuna kuna. “Sitniji projekti”, vezani za svakodnevni život stanovništva na području općine, uključili su asfaltiranje oko društvenih domova, nasipavanje poljskih putova na području općine, na javnim prostorijama promijenjen je dio stolarije, zamijenjen je dio javne rasvjete energetski efikasnijom LED rasvjetom, uređene su fasade na društvenim domovima u Okrugljači i Vukosavljevici, rekonstruirana su krovišta na društvenim domovima u naselju Lozan i Rogovac…

U naselju Špišić Bukovica, financiranog od strane Fonda za zaštitu okoliša u vrijednosti od 1,9 milijuna kuna, krenulo se s izgradnjom reciklažnog dvorišta, u završnoj fazi je pak energetska obnova Kurije Špišić.

U novoj godini, kaže načelnik, najviše se raduju dovršetku dječjeg vrtića i njegovom puštanju u rad početkom nove školske godine. Općini je odobreno sufinanciranje turističko- edukacijskog centra “Kuća čaja – oaza mira”, projekt vrijedan 10 milijuna kuna. Slijedi rekonstrukcija javne rasvjete po naseljima na području općine i nova poučna staza oko retencije Zidine. Obnovit će se šumski putovi, u suradnji s Hrvatskim vodama uredit će se kompletni tok rijeke Lendave u naselju Špišić Bukovica. U planu je uređenje fasada na društvenim domovima u naselju Špišić Bukovica i Bušetina.

– Najavljujem početak dugoočekivane izgradnje kanalizacije u naselju Lozan, koja će biti od velikog značaja za stanovnike tog naselja. To je još jedan korak prema našem glavnom cilju, a to je podizanje životnog standarda naših stanovnika te privlačenje mladih obitelji u naša naselja, osiguravajući im sve što je u našoj moći za pristojan život sa svim uvjetima potrebnim za život u 21. stoljeću – ističe načelnik Hrvoje Miler.

H. Miler kaže kako će nastaviti i dalje raditi na izradi projektne dokumentacije za buduće natječaje te nastaviti voditi brigu o održavanju svih postojećih javnih površina i objekata, o potrebama svih udruga civilnog društva na području općine i svim ostalim javnim potrebama.

(www.icv.hr, Općina Špišić Bukovica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content