OPĆINA VOĆIN Načelnik Predrag Filić: Nadolazećoj godini pristupamo s još više projekata i projektnih dokumentacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom protekle 2019. godine na području cijele općine realizirani su mnogi projekti. Među njima ističu se rekonstrukcija Ulice Prebenda, odnosno prilazne ceste do Mjesnog groblja u Voćinu te izgradnja platoa ispred mrtvačnice na istom groblju.

Općina je oplemenjena novim nogostupima i pristupnim cestama pa je tako, uz izgradnju nogostupa u Ulici Josipa Martinca, novi izgled dobio i Trg Gospe Voćinske. Na njemu su izgrađeni nogostup, pristupna cesta i novo parkiralište, a postavljena je i signalizacija.

– Posebnu pažnju obratili smo i na naše najmlađe stanovnike općine pa se tako možemo pohvaliti s izgradnjom dječjeg igrališta u naselju Hum, postavljena je i javna rasvjeta na dječjem igralištu u naselju Ćeralije te je završena energetska obnova i rekonstrukcija krovišta na zgradi Dječjeg vrtića “Jelenko” u Voćinu. Jedan od najznačajnijih projekata svakako je projekt izgradnje dječjeg vrtića u Ćeralijama koji je započeo u 2019. te će se nastaviti u 2020. godini – istaknuo je načelnik općine Voćin Predrag Filić.

NASTAVLJAJU SE ZAPOČETI PROJEKTI

Također, nastavlja se projekt sufinanciranja izgradnje II. faze odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Voćin. Općina Voćin izradila je i idejno-projektnu dokumentaciju za uređenje Malog parka u Voćinu te za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Hrvatskog doma u Voćinu.

U 2020. godini Općina Voćin u planu ima niz projekata koji su od iznimne važnosti za razvoj i poboljšanje komunalne infrastrukture te jačanje općine u svim oblicima društvenog i socijalnog života. Među najvažnijima su sufinanciranje izgradnje vodovodne mreže u naselju Hum Varoš te nastavak sufinanciranja izgradnje II. faze odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Voćin.

– Težit ćemo izgradnji parkirališta kod mjesnog groblja u Voćinu te uređenju i sanaciji ograda na svim grobljima na području općine Voćin koja u dosadašnjim radovima nisu bila obuhvaćena – rekao je načelnik Filić.

Također, u planu je izgradnja dječjeg igrališta u Velikom parku u Voćinu kao i rekonstrukcija travnjaka na nogometnom igralištu “Livadak” u Voćinu te rekonstrukcija prostorija Nogometnog kluba “Voćin”. Od projektnih dokumentacija koje će se izrađivati u 2020. godini općina ističe projektnu dokumentaciju i uređenje “Gutmanove” željezničke pruge te projektnu dokumentaciju za izgradnju sportske dvorane u naselju Ćeralije.

(www.icv.hr, Općina Voćin)