OPĆINA VOĆIN Načelnik Predrag Filić: Nadolazećoj godini pristupamo s još više projekata i projektnih dokumentacija

Tijekom protekle 2019. godine na području cijele općine realizirani su mnogi projekti. Među njima ističu se rekonstrukcija Ulice Prebenda, odnosno prilazne ceste do Mjesnog groblja u Voćinu te izgradnja platoa ispred mrtvačnice na istom groblju.

Općina je oplemenjena novim nogostupima i pristupnim cestama pa je tako, uz izgradnju nogostupa u Ulici Josipa Martinca, novi izgled dobio i Trg Gospe Voćinske. Na njemu su izgrađeni nogostup, pristupna cesta i novo parkiralište, a postavljena je i signalizacija.

– Posebnu pažnju obratili smo i na naše najmlađe stanovnike općine pa se tako možemo pohvaliti s izgradnjom dječjeg igrališta u naselju Hum, postavljena je i javna rasvjeta na dječjem igralištu u naselju Ćeralije te je završena energetska obnova i rekonstrukcija krovišta na zgradi Dječjeg vrtića “Jelenko” u Voćinu. Jedan od najznačajnijih projekata svakako je projekt izgradnje dječjeg vrtića u Ćeralijama koji je započeo u 2019. te će se nastaviti u 2020. godini – istaknuo je načelnik općine Voćin Predrag Filić.

NASTAVLJAJU SE ZAPOČETI PROJEKTI

Također, nastavlja se projekt sufinanciranja izgradnje II. faze odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Voćin. Općina Voćin izradila je i idejno-projektnu dokumentaciju za uređenje Malog parka u Voćinu te za rekonstrukciju i dogradnju zgrade Hrvatskog doma u Voćinu.

U 2020. godini Općina Voćin u planu ima niz projekata koji su od iznimne važnosti za razvoj i poboljšanje komunalne infrastrukture te jačanje općine u svim oblicima društvenog i socijalnog života. Među najvažnijima su sufinanciranje izgradnje vodovodne mreže u naselju Hum Varoš te nastavak sufinanciranja izgradnje II. faze odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda naselja Voćin.

– Težit ćemo izgradnji parkirališta kod mjesnog groblja u Voćinu te uređenju i sanaciji ograda na svim grobljima na području općine Voćin koja u dosadašnjim radovima nisu bila obuhvaćena – rekao je načelnik Filić.

Također, u planu je izgradnja dječjeg igrališta u Velikom parku u Voćinu kao i rekonstrukcija travnjaka na nogometnom igralištu “Livadak” u Voćinu te rekonstrukcija prostorija Nogometnog kluba “Voćin”. Od projektnih dokumentacija koje će se izrađivati u 2020. godini općina ističe projektnu dokumentaciju i uređenje “Gutmanove” željezničke pruge te projektnu dokumentaciju za izgradnju sportske dvorane u naselju Ćeralije.

(www.icv.hr, Općina Voćin)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content