Prošle godine na našim prometnicama poginulo šest osoba, a ozlijeđeno gotovo 250: Policija najavila nove akcije

Tijekom 2019. godine na području Policijske uprave virovitičko–podravske, evidentirane su 572 prometne nesreće u kojima je 6 osoba smrtno stradalo, 38 osoba je teško ozlijeđeno i 211 lako. Ukupno 83 prometne nesreće su uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Utjecaj alkohola je utvrđen i kod 2 vozača u prometnim nesrećama koje su se dogodile tijekom jučerašnjeg dana, 15. siječnja, dok su samo u protekla dva dana 2 sudionika u prometu teško ozlijeđena i 2 lako.

– U cilju podizanja stanja sigurnosti na višu razinu i predstojećeg vikenda policijski službenici nastavljaju s pojačanim nadzorom prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršaja koji su četiri najčešća ubojice u prometu i uzroci teškog stradavanja sudionika u prometnim nesrećama, ali i svih drugih prekršaja kojima sudionici u prometu ugrožavaju sigurnost u prometu – poručili su iz PU virovitičko-podravske.

Osim pojačanog postupanja tijekom cijeloga vikenda, u noći sa subote na nedjelju, 18. i 19. sječnja od 22 do 6 sati na području cijele policijske uprave provest će akciju nadzora vozača pod utjecajem alkohola. Jednako tako upozoravaju da će i ovog vikenda zbog vremenskih neprilika kolnik biti vlažan, sklizak i hladan, a moguće i zaleđen, stoga je izuzetno važno vožnju prilagoditi uvjetima na cesti.

(PU VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content