U OŠ Ivane Brlić Mažuranić održana predavanja u sklopu preventivnog programa “Zdrav za 5”

Policijska službenica za prevenciju PU virovitičko-podravske Ana Kratohvil Katić, provodeći planirane aktivnosti iz preventivnog programa održala je predavanja na temu „Zdrav za 5“ u Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić u Virovitici. Aktivnim sudjelovanjem u predavanju i pažljivim slušanjem, 75 učenika osmog razreda je dobilo spoznaje o štetnosti uporabe alkohola, posljedicama koje alkohol donosi u toj životnoj dobi i kako alkohol utječe na ponašanje i konačne prekršajne i kaznene posljedice.

Kako bi učenici što bolje razumjeli tematiku u svakom od razreda su provedene radionica, gdje su učenici u zamišljenim situacijama, sami osmislili nastavak zadanih situacija, koje se mogu dogoditi nakon prekomjerne uporabe alkohola.

Brlići 2 2020
Foto: PU virovitičko-podravska

Zdrav za 5 je nacionalni program prevencije ovisnosti i zaštite okoliša za učenike 8. razreda osnovnih škola i 1. i 2. razreda srednjih škola koji provode zajednički Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo znanosti obrazovanja i športa, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, provodi se već sedmu školsku godinu.

Nakon završenih predavanja učenici su iskazali interes o ovoj temi, te su poneki imali i dodatna pitanja vezana za ovu problematiku.

Nadalje, u narednom periodu do kraja školske godine u prevenciji protiv ovisnosti, biti će održana predavanja 29. siječnja u OŠ Ivane Brlić Mažuranić na istu tematiku, te i u drugim školama na području Virovitičko-podravske županije. (PU virovitičko-podravska)

Brlići 4 2020
Foto: PU virovitičko-podravska

Povezane vijesti

Skip to content