Udruzi Vretenac Slatina odobren projekt “Škola, mačji kašalj!”

U sklopu Natječaja za dodjelu jednokratnih financijskih podrški za 2019. godinu, Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina odobren je projekt “Škola, mačji kašalj!”.

Projekt “Škola, mačji kašalj” zamišljen je kao nastavak projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” kojeg je financijski podržalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u 2018. godini. Uspješnost provođenja navedenog projekta, rezultati i napredak predškolaca te veliki interes roditelja i lokalne zajednice razlog su za nastavak provođenja aktivnosti namijenjenih djeci u procesu odgode upisa u prvi razred, ali i provođenje aktivnosti namijenjenih djeci koja su uvjetovana nekim oblikom školovanja.

Projektom će se u rad radionica uključiti 20 djece koja žive u ruralnim područjima i na području posebne državne skrbi bez vrtića. Djeca će biti uključena u aktivnosti edukacijsko-rehabilitacijskih postupaka, aktivnosti pripreme za školu i pomoći pri učenju. Ovim aktivnostima omogućiti će se djeci sustavan rad koji do sada nije postojao na području Virovitičko-podravske županije, te poboljšati kvalitete života djece koja su u procesu odgode upisa u prvi razred i djece koja su uvjetovana nekim oblikom školovanja (prilagođeni i/ili individualizirani program). Roditeljima navedenih skupina djece pružiti će se sustavna stručna podrška, te dugoročno povećati kvaliteta suradnje i povezivanja različitih pružatelja socijalnih usluga i jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Projekt “Škola, mačji kašalj!” započinje u siječnju 2020. godine, a trajat će šest mjeseci, odnosno do srpnja 2020. godine. Radionice projekta provoditi će se svaki tjedan u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini.

Važno je napomenuti da je ovo besplatan vid stručne podrške i pomoći te je kao takav jedinstven na području naše županije.

Početna konferencija projekta “Škola, mačji kašalj!”, bit će održana 13. siječnja 2020. godine u 17 sati u prostorijama posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini, te ovim putem Udruga Vretenac poziva sve zainteresirane da se odazovu i na taj način upoznaju i priključe projektu.

(www.icv.hr, adf, UOSIT Vretenac Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content