Nastavljaju se radovi na obnovi dvorane Centra za kulturu “Drago Britvić” u Pitomači: Pogledajte kako napreduju

U tijeku su radovi na obnovi dvorane Centra za kulturu “Drago Britvić” u Pitomači. Riječ je o projektu koji je financiran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i sredstvima Centra za kulturu “Drago Britvić” koji ta sredstva ostvaruju iz proračuna Općine Pitomača. Trenutno se uređuje kompletna unutrašnjost dvorane i pripremaju svi elementi instalacija za montažu opreme.

– Plan je do konca travnja ove godine, dvorana bude u potpunosti spremna za korištenje na način da će biti kompletna unutrašnjost dvorane uređena, ugrađene stolice i pripremljeni svi elementi instalacija za montažu opreme. Montaža audio, video opreme i scenske rasvijete planirana je u sljedećoj fazi koja bi se trebala dovršiti 2021. godine prema dugoročnom programu s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske i to vjerujem da ćemo ostvariti – ističe v.d. ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajko Stilinović.

IMG 9411 1

Dvorana će se moći u potpunosti koristiti za koncerte i ostale priredbe već ove godine, kaže R. Stilinović, a kino projekcije će uslijediti u 2021. godini. Ukupna vrijednost svih radova na investiciji obnove Doma kulture u Pitomači, a koja sadrži i dio radova na vanjskoj ovojnici zgrade, iznosi oko 5.000.000 kuna.

– Trenutno od ovih radova koje trebamo završiti do konca travnja, nemamo financijski pokrivenu nabavu stolica za ugradnju, međutim u preliminarnim razgovorima Općine Pitomača i Virovitičko-podravske županije na tragu je da se taj problem riješi zajedničkim snagama. Tako da sam uvjeren da će sigurno dvorana biti do kraja 4. mjeseca dovršena, da ćemo s obzirom na 10 godina od smrti doktora Marijana Jergovića početkom 5. mjeseca imati u njoj koncert glazbene škole dr. Marijana Jergovića, što će biti jedan probni rad dvorane, a da ćemo 10. svibnja imati 10. Memorijal dr. Marijana Jergovića – rekao je Stilinović ističući kako je dvorana zatvorena nakon 9. Memorijala dr. Marijana Jergovića za sve priredbe.

IMG 9391

– Znači to je pola godine kako je dvorana van funkcije, ali imamo nadomjestak u Interpretacijskom centru u Grabrovnici i sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića, tako da ne zaostajemo u bogatstvu kulturnih sadržaja. Dinamika sredstava od Ministarstva kulture Republike Hrvatske se kretala u prvim fazama radova od 100.000 do 200.000 kuna, za ovu fazu koja je pri završetku smo ostvarili 1.000.000 kuna u proračunskoj godini 2019., a za 2020. proračunsku godinu nam je odobreno 500.000 kuna kojima ćemo uz dodatna sredstva samog Centra, završiti ono što sam rekao da ćemo dvoranu pustiti u funkciju – rekao je v.d. ravnatelj Centra za kulturu „Drago Britvić“ Rajko Stilinović. (www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”575655″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content