Muškarac (49) lažno prijavio krađu: Alat i rezalicu za duhan, koja je bila dokaz protiv njega, sakrio u susjedov podrum

U studenom prošle godine 49-godišnjak prijavio je policiji provalu u ostavu koja se nalazi u dvorištu njegove kuće na širem području Virovitice. Naime, rekao je kako su mu lopovi otuđili dvije ručne brusilice, dvije kutne brusilice, ručnu tračnu brusilicu, set mehaničarskih ključeva, motornu pilu te rezalicu za duhan, a koja mu je bila privremeno oduzeta i ostavljena na čuvanju zapečaćena službenim pečatom, dok su sa traktora u dvorištu otuđili kardan s kvačilom i priključnu poteznicu.

Nakon podnesene kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja ODO Virovitica, policijski službenici su nastavili s provođenjem kriminalističkog istraživanja vezano za okolnosti događaja.

U međuvremenu, u ponedjeljak, 24. veljače, policijski službenici Policijske postaje Virovitica su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, utvrdili postojanje osnove sumnje da je 49-godišnjak sam inscenirao i lažno prijavio kazneno djelo teške krađe, kako bi skrivanjem rezalice za duhan, spriječio i otežao dokazivanje u sudskom postupku protiv njega. S rezalice je skinuo službeni pečat postavljen od službene osobe radi njenog osiguranja.

Navedene predmete je skrio, ni više ni manje, nego kod susjeda u podrum, koji su tamo i pronađeni.

– Protiv 49-godišnjaka slijedi posebno izvješće ODO Virovitica zbog počinjenih kaznenih djela lažno prijavljivanje kaznenog djela, sprječavanje dokazivanja kaznenog djela i skidanje i povreda službenog pečata i oznaka – kažu iz policije. (www.icv.hr, PU virovitičko-podravska)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content