Nastavljen 13. Tjedan psihologije: Govorili o umjetnosti u razvoju kreativnosti i odgovornosti mladih te ulozi psihologa u suvremenom poslovanju

13. Tjedan psihologije u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica nastavljen je s dvije aktivnosti. U prvoj aktivnosti psiholozima su se pridružili gosti iz Udruge Pričalica, KUC-a Virovitica i MUP-a, Suzana Sokele, Danijela Duvnjak i Ana Kratohvil Katić koje su prisutnima prikazale kratke video uratke koje su snimili polaznici Dramskog studija i KUC-a.

Policijska službenica, psihologinja Ana Kratohvil Katić upoznala je posjetitelje s preventivnim aktivnostima koje provodi MUP s ciljem smanjenja nasilja na Internetu. Osvrt na video uratke iz kuta psihologa dao je profesor Kolesarić koji je pozdravio ovaj način rada s mladima, koji odmiče mlade od već ustaljenog načina provođenja slobodnog vremena uz ekrane, i potiče razvoj kreativnosti i motorike.

1 1

Glazbena točka druge večeri Tjedna psihologije u knjižnici bila je skladba na klaviru koju je izvela učenica 2. razreda Glazbene škole Jan Vlašimsky Lucija Šipek pod mentorstvom prof. Mirjane Dizdarević Bjelajac.

Drugi dio večeri bio je posvećen ulozi psihologa u izazovima suvremenog poslovanja. Psihologinja Tanja Pureta kroz svoje predavanje, uspoređujući ekonomiju ljubavi s digitalnom ekonomijom, pokazala je važnost ljudskog faktora u organizacijama.

(Društvo psihologa VPŽ)

9 1

[g-gallery gid=”581081″]

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content