Orahovica po prvi puta u povijesti dobila igraonicu za djecu: Igraonica Mamalina sve oduševila ”na prvu”

Dječje igraonice u velikim gradovima postale popularne, no samo u velikim gradovima jer djeca iz malih sredina nisu ih imali mogućnosti vidjeti ni u njima uživati. No, sada se i ta priča u Orahovici promijenila zahvaljujući Marini Hunjet majci troje djece koja je kao nezaposlena krenula stvarati jednu posebnu dječju priču na kraju otvorivši jedinstvenu Mamalinu, prvu dječju igraonicu u orahovačkoj povijesti.

-Posao mi je trebao, a obzirom da obožavam djecu odlučila sam položiti za dadilju. To je bio prvi korak. Razmišljala sam što i kako napraviti, odnosno koji bi posao mogao na ovom području uspjeti. Igraonica je bila jedna od mojih prvih ideja, no prvo sam morala pronaći adekvatan prostor. Otvorila se prilika u jednoj kući koja je imala prazan lokal, nedaleko središta Orahovice i tako sam krenula. Veliku podršku dao mi je suprug Vjekoslav i danas ne mogu biti sretnija jer djeca doista uživaju – započela je Marina te nastavlja kako na ovome ne misli ostati već ide korak dalje:

1602mamalina 4

-Ovih dana smo uredili kuhinju tako da će Mamalina uz igraonicu i rođendaonicu postati i čuvaonica jer ćemo djeci osigurati i topli obrok. Počelo je odlično, organizirali smo već niz rođendana i svi su hvala Bogu bili zadovoljni i najavili ponovni dolazak. Svakog dana dolazi puno djece na igraonicu i ono što je najvažnije svim roditeljima, ne moraju voziti daleko, tu smo na dohvat ruke – kaže Marina. Mamalinu su uistinu zavoljeli svi, i djeca i roditelji, i to baš ono ”na prvu”.

-Baš smo par dana prije prvog dolaska u Mamalinu bili u Osijeku na igraonici, i kada smo čuli da se ovdje otvorilo, odmah sam pitala za organizaciji rođendana obje kćeri. Mlađa mi je u vrtiću, a starija u nižim razredima osnovne škole, a obje imaju rođendane u ovom hladnijem periodu pa mi je do sada bio velik problem sve njihove prijatelje primiti u kuću i animirati ih svo to vrijeme. U Mamalini su zajedno proslavile rođendan, preko 20 klinaca se odlično zabavilo, animatorice su super pa su i moje obje cure bile pune hvale. Igraonica je posebno dobra za rođendane, prava stvar koja je Orahovici definitivno trebala – kaže Magdalena Bucić iz Donje Pištane. Suzana Đebro Maričić iz Duzluka također je rođendan svog sina povjerila Marini Hunjet i Mamalini.

1602mamalina 5

 

-Od srca hvala Marini i igraonici na svemu, na detaljima, na organizaciji i prije svega na neizmjernoj sreći mališana. Našem gradu ovo zaista treba, posebno u periodu hladnijih dana, jer gdje s puno djece proslavljati rođendane, jednostavno ih nemaš kamo staviti. I ono što je jako važno, u igraonici nije ono da dovedeš djecu pa se sama igraju, sve je savršeno organizirano, animacije traju cijeli boravak, tu su razne igre, ples, crtanje, bojanje i drugo. Moje dijete je bilo presretno, baš se vidi da je oduševljen i da djeci tako što definitivno treba – zaključila je Suzana. Marina ovim želi pomoći i pri zapošljavanju.

1602mamalina 1

-Rradno vrijeme je za sada od 15 do 20 sati, ali i kako se dogovorim s roditeljima. Kada su rođendani s puno djece pomoć mi je neophodna pa već sada razgovaram s mogućim novim zaposlenicama. Važno je da držimo higijenu, djeca i roditelji unutra mogu samo neobuveni ili u papučama koje sami donesu. Za djecu ništa nije teško raditi, kada ih vidiš nasmijane puna ti je duša i zapravo tada još daješ više sebe u cijelu priču – zaključila je Marina Hunjet koja unatoč ovim prvim koracima uspjeha, stalno smišlja nešto novo kako bi još više poboljšala atmosferu u igraonicu i donijela joj dimenziju više. A ono što posebno veseli, Marina je žena i majka koja ”nije pobjegla”, nije otišla nigdje, svojim je umom, zalaganjem, voljom i hrabrošću ostala u Hrvatskoj i Slavoniji te tu želi i ostati. (www.icv.hr, vg)

1602mamalina 3

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content