Pokladno sijelo i redovna godišnja skupština Kulturno-umjetničke udruge Voćin

Kulturno-umjetnička udruga Voćin u subotu je, 22. veljače, u Hrvatskom domu u Voćinu održala svoju redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Skupštinu je otvorio predsjednik skupštine Danijel Jager te pozdravio sve članove i goste, među kojima načelnika općine Voćin Predraga Filića, vd. ravnatelja Zavičajnog muzeja Slatina Srđana Đuričića, predsjednika DVD-a Voćin Zdravka Ojkića, predsjednika UDVDR-a Ogranak Voćin Darka Božičkovića, Antuna Krupu iz Udruge pčelara Papuk Voćin, Martina Puhanića i Antuna Šimića iz Udruga umirovljenika Voćin, te predstavnike HKUD Dika Slatina.

Tijekom čitanja izvješća o radu i financijskog izvješća za 2019., predsjednik KUU-a Voćin Drago Božičković posebno je istaknuo mnogobrojne nastupe koje je udruga imala tijekom 2019.godine u Hrvatskoj ali i inozemstvu, edukacije na kojima je sudjelovalo nekoliko članova, te potpisivanje ugovora ”Izgradnja građevine javne i društvene namjene, kulturna ustanova – Društveni dom, Dom udruga” s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Zagrebu u vrijednosti od gotovo 2.9 milijuna kuna.

Tijekom izlaganja novog plana rada i financijskog plana za 2020. godinu, kao najvažniji ciljevi udruge istaknuti su daljnja istraživanja na pučkim napjevima, plesu, ruhu i tradiciji brđanskog kraja, nove edukacije za članove udruge, te rad s mladima.

Nakon održane skupštine, gosti i mještani zajedno su prisustvovali pokladnom sijelu, koje drugu godinu za redom organizira KUU Voćin. Uz sarmu i krofne, te izbor za najbolju masku plesalo se i pjevalo dugo u noć.

(www.icv.hr, df, adf, KUU Voćin)

[g-gallery gid=”581623″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content