PRIDRUŽITE NAM SE Skupljamo knjige za pacijente Opće bolnice, svoj obol dajte i vi

- PROMO -

Dragi naši čitatelji, partneri i suradnici. Raduje nas što s Vama možemo podijeliti inicijativu koju smo pokrenuli s obiteljskom tvrtkom Grafoprojekt iz Virovitice pod nazivom „Pokloni knjigu – daruj sreću“.

Želja nam je prikupiti knjige koje ćemo pokloniti pacijentima nove Internističke dnevne bolnice, u kojoj se zbrinjavaju svi internistički i onkološki pacijenti te Odjelu za hemodijalizu u Općoj bolnici Virovitica.

Riječ je o odjelima na kojima pacijenti svoju terapiju i dijalizu moraju primati po nekoliko sati dnevno, svakog tjedna. Zato bismo im voljeli knjigama to vrijeme uljepšati.

Prvi, koji je odmah rado prihvatio inicijativu, je Goran Božanić, čija je obiteljska tvrtka Grafoprojekt godinama uključena u brojne akcije za pomoći drugima.

– Višestruko smo motivirani za takvu vrstu pomoći zajednici. To mi se čini kao logični nastavak prošlogodišnje akcije, kada smo organizirali i sudjelovali u humanitarnoj akciji uređenja prostora dijela Opće bolnice. Uz to, akcija je povezana s našom djelatnosti, jer između ostalih grafičkih poslova mi tiskamo i knjige.

I sam sam ljubitelj čitanja te smatram da mi je knjiga puno puta bila dobar prijatelj u teškim trenutcima. Veseli me da barem malim dijelom možemo pomoći ljudima koji prolaze kroz teško razdoblje svoga života – rekao je Goran Božanić, čija će tvrtka u ovoj akciji izraditi posebne straničnike (bookmarke) s motivirajućim porukama.

A kako bi pacijenti imali priliku uživati u što više naslova pozivamo i Vas, dragi naši čitatelji, da nam se pridružite. Sigurno imate bar jednu knjigu kod kuće koju biste rado podijelili s drugima. Poklonite ju ovom prigodom i to onima kojima će, dok primaju terapiju, biti prijatelj, terapeut, zabava, riječ utjehe ili odmor. Ukratko, svi su žanrovi dobrodošli.

Knjige sakupljamo kod nas, na ICV-u, (najviša zgrada u Virovitici, Rusanova ulica, deveti kati), od 17.-28. veljače, a zatim ćemo ih predati Općoj bolnici u ožujku, s nadom da ćemo im osigurati jednu malu, bogatu knjižnicu.

Pridružite nam se u ovoj akciji, odaberite knjige i s njima drugima poklonite – sreću. Čitamo se i dalje! (www.icv.hr, mlo)

 

 

Povezane vijesti

Skip to content