TZ Virovitičko-podravske županije subvencioniranjem domaćih putničkih agencija potiče rast turističkog prometa

Virovitičko-podravska županija, koja je povukla najviše sredstava iz EU fondova iz kojih su se financirali značajni projekti poput objekta u kojem je danas smješten heritage hotel Kurija Janković u Kapela Dvoru i jedinstvenog Centra za posjetitelje – Dvorca Janković u Suhopolju, ove je godine napravila još jedan iskorak – potiče organizirani dolazak gostiju s ukupno 100 tisuća kuna.

Plemićka, Zelena ili Sakralna ruta, tri su ključna turistička proizvoda Virovitičko-podravske županije koju u posljednje vrijeme otkriva sve više turista.

Prošle godine našu je županiju, u kojoj se spajaju Podravina i Slavonija, posjetilo 15.718 većinom domaćih gostiju. Njih čak 10.773 došlo je iz svih dijelova Hrvatske i ostvarilo 27.062 noćenja, dok je 4.945 stranih gostiju ostvarilo 13.716 noćenja, što ukupno iznosi 40.778 noćenja.

Kurije i dvorci, dva UNESCO područja, Park prirode Papuk i iznimno očuvana rijeka Drava, aktivan odmor, sjajna gastronomija i vrhunska gostoljubivost razlog su sve većeg zanimanja za Virovitičko-podravsku županiju. Kako bi što više poticali turistički rast i motivirali putničke agencije za ovaj impresivan dio Hrvatske, županijska turistička zajednica osigurala je 100 tisuća kuna za subvencioniranje turističkih aranžmana koji uključuju Virovitičko-podravsku županiju .

-Subvencionirat ćemo svako noćenje u registriranim smještajnim objektima na području naše županije s 20 kuna, a na Javni poziv mogu se javiti sve turističke i putničke agencije registrirane na području Hrvatske koje imaju već kreirane ili će tek kreirati paket aranžmane u Virovitičko-podravskoj županiji s najmanje jednim noćenjem. Sredstva će se agencijama isplaćivati na mjesečnoj razini, a zahtjeve zaprimamo do 15. u mjesecu za protekli mjesec. Javni poziv otvoren je do utroška predviđenih sredstava, a zaključno do 31. prosinca 2020.- ističe Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.

Postupak je maksimalno pojednostavljen pa vlasnici i predstavnici agencija trebaju ispuniti kratak obrazac i dostaviti dokaz o realiziranom paket aranžmanu, a kada prvi put ispunjavaju zahtjev, i dokaz o pravnom statusu i potvrdu nadležne porezne uprave o nepostojanju poreznog duga.

(www.icv.hr, tzvpz)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content