U KOLOVOZU SVEČANA OBLJETNICA Dobrovoljno vatrogasno društvo Kladare održalo 90. izvještajnu godišnju skupštinu

Proteklog vikenda održana je 90. izvještajna godišnja skupština DVD-a Kladare u Vatrogasnom domu u Kladarama.

Skupštinu je otvorila predsjednica radnog predsjedništva Sanda Šokec. Na početku skupštine pozdravila je sve prisutne goste: načelnika općine Pitomača Željka Grgačića, predsjednika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željka Palkovića, zapovjednicu Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateju Fras-Venus, tajnika Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Domagoja Majstorovića, tajnika Vatrogasne zajednice općine Pitomača Davida Tržića, predsjednika Mjesnog odbora Kladare Manfreda Kodžagu i sva dobrovoljna vatrogasna društva: Pitomača, Vukosavljevica, Turnašica, Otrovanec, Velike Črešnjevica i sve članove DVD-a Kladare.

IMG 2868

Izvješće o radu Upravnog odbora i zapovjedništva podnio je zapovjednik Zdravko Fras. Iznio je da je DVD Kladare jedno od 4 središnjih društava Vatrogasne zajednice općine Pitomača i broje 70 članova. Pobrojio je ostvarene rezultate u proteklom razdoblju. Naveo je da imaju navalno vozilo, kombi vozilo i neophodnu opremu i da su spremni u svako doba izaći na intervencije. Aktivno rade na preventivi, školovanju, organiziranim pokaznim vježbama sa svrhom obučavanja članstva i imaju 23 opremljena operativca. Sudionici su na organiziranim natjecanjima. Domaćini su i organizatori natjecateljskog KUP-a posvećenog Jurici Botkoviću. Bili su domaćini Županijskog natjecanja za odrasle vatrogasce u Kladarama.

IMG 2878

Redovito sudjeluju na svim organiziranim seminarima i tečajevima s ciljem osposobljavanja članstva. U prošloj godini odradili su 38 događaja, od toga bilo je 28 vatrogasnih intervencija u kojima su sudjelovali na području Vatrogasne zajednice općine Pitomača. Bilo je i požara i tehničkih intervencija. Stalno dopunjavaju postojeću opremu. Zahvalni su vatrogascima iz Austrijskog Tirola na pristigloj donaciji DVD-u Kladare. Požalio se na smanjenje broja vatrogasaca za intervencije. Za kraj, podvukao je da su osnovani 1930. godine i da planiraju 23. kolovoza ove godine svečano obilježiti 90. godišnjicu rada. Rekao je da je proslava uvjetovana izgradnjom nadstrešnice, obnova fasade vatrogasnog doma i izgradnja nove garaže za smještaj interventnog vozila Mercedes doniranog 2019. godine od vatrogasaca iz Holzgava iz Austrije.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Željko Palković na temelju pravilnika o dodjeli vatrogasnih priznanja, odlikovanja, znamenja, povelja i plaketa dodijelio je spomenicu za 10 godina rada vatrogascu Josipu Ivancu. Diplomu za 10 godina dobila je i Vanja Lukšec, a za 20 godina dobili su Helena Fras, Valentina Veličan i Matej Herent koji zbog odsutnosti nisu primili diplome.

IMG 2886

Zapovjednica Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije Mateja Fras-Venus operativnim vatrogascima DVD-a Kladare uručila je iskaznice, koje su zaslužili: Martin Šubić, Marko Šubić, Antonio Fras, Branko Halapa, Ivan Tambolaš, Žan Botković, Tomislav Fras, Antun Hodak, Marko Putnik, Mihael Špiranec, Robert Miloš, Karlo Miloš, Josip Orenda, Ivan Brlas, Josip Ivanec, Željko Zlatar, Mirko Brlas, Zdravko Fras, Tea Šokec, Lea Putnik, Mateja Fras, Sanda Šokec i Vanja Lukšec.

IMG 2905

Sve prisutne je pozdravio načelnik općine Pitomača Željko Grgačić, koji je čestitao i zahvalio DVD-u Kladare i naglasio kako će nova garaža i ostalo planirano biti izvršeno do planirane proslave 90. godišnjice DVD-a Kladare.

(www.icv.hr, ib, bm, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”580725″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content